Nieuws - 14 september 2018   9:48 Foutje: Nieuwe supermoderne Zugspitze gondel gesloopt door oefening

Door:

Het is geen hele goede week voor de skiliften in Europa. Na het akkefietje in Chamonix is nu een grote gondel op de Zugspitze gesloopt door een foutje tijdens een oefening! 

Afgelopen december ging diezelfde lift nog met heel veel bombarie open, aangezien het wel een behoorlijk hypermodern stukje techniek was. De Seilbahn Zugspitze, zoals dit apparaat heet, heeft namelijk het wereldrecord van de langste loshangende kabel geclaimd met een lengte van 3.213 meter. Ook de verticale verplaatsing is met 1.950 meter de langste ter wereld.

Maar goed, daar is dus nu een probleempje ontstaan! Tijdens een oefening brak onverwachts door een fout een onderdeel los op het bergstation en daardoor klapte zware kettingen en katrollen tegen de op volle snelheid draaiende gondel aan. Het resultaat is dat deze gondel er nu uit ziet als een in elkaar gedeukt blikje.

❗❗Update Seilbahn Zugspitze❗❗Ersten Untersuchungsergebnissen zufolge ist ein gerissener Kettenzug in der Bergstation…

Geplaatst door Kreisbote Garmisch-Partenkirchen op Donderdag 13 september 2018

Een woordvoerder van Zugspitze heeft al aangegeven dat de lift ‘tot nader orde’ stil blijft staan en het is afwachten hoe lang het allemaal gaat duren. De liftbouwer moet namelijk eerst kijken of deze cabine nog gefixt kan worden, of dat er een nieuwe geinstalleerd moet worden. Het nadeel van dergelijke gondels is dat ze niet met slechts één cabine kunnen draaien, het systeem heeft het gewicht van een tweede gondel nodig om normaal te kunnen draaien.

Mocht er een compleet nieuwe gondel nodig zijn, dan kan de liftbouwer ook nog overwegen om een contragewicht te installeren zodat de ene gondel nog wel normaal kan blijven draaien. Tot die tijd blijft de boel op de Zugspitze in ieder geval volledig stil staan!

Bron:

Foto: Max Prechtl, Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn/obs

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

14 juli 2019

Zondag WTF #338

Weer een zondag dichterbij de wintermaanden, ook al duurt het nog erg lang. Het is chilltime met een bunch aan WTF voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was toch zomer? Met deze afkoeling gaan we bijna denken dat de winter er weer aan zit te komen. Anyway, het is chill time met de zondag WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws