Nieuws - 29 oktober 2020   10:19 Frankrijk in lockdown: alle skigebieden moeten sluiten

Door:

Gisteravond kondigde de Franse President Macron het al aan: Frankrijk gaat in lockdown. De boel gaat op slot en daarmee moeten ook alle skigebieden sluiten! 

Veel skigebieden waren er nog niet open, maar in Les 2 Alpes en Tignes konden de eerste meters al gemaakt worden. Ook hadden andere gebieden de opening al gepland, maar daar kan voorlopig een streep doorheen. Zo had Val Thorens op de planning staan om op 21 november weer te gaan draaien, maar dat is nu tot nader bericht uitgesteld.

De lockdown in Frankrijk zal vanaf vrijdagochtend actief zijn en dat betekent dat alleen vandaag Tignes en Les 2 Alpes nog open kunnen zijn, maar dat ze vanaf morgen de liften weer stil zullen moeten zetten.

Publiek leven platgelegd

Door het grote aantal corona besmettingen in Frankrijk worden deze maatregelen nu genomen. De belangrijkste regels van deze lockdown zijn:

  • Reizen tussen regio’s is verboden
  • Niet reizen binnen de regio, behalve voor mensen met een essentieel beroep die naar werk moeten
  • Men mag slechts één uur per dag naar buiten, met een ingevuld formulier
  • Alleen essentiële winkels mogen open blijven (apothekers, levensmiddelenbranche)
  • Alle sociale bijeenkomsten direct verboden

Gasten die nu nog in een Frans skigebied zitten, zullen vandaag de gebieden nog moeten verlaten. De werknemers in de gebieden mogen eveneens niet naar buiten gaan, tenzij ze dus ook werk hebben wat onder de lijst van essentiële beroepen valt en ze naar hun werk zullen moeten reizen.

Deze aangekondigde lockdown blijft volgens de huidige berichtgeving actief tot en met 1 december. Tot die tijd zal er niets mogelijk zijn en de kans lijkt ook klein dat er tussentijds iets aan veranderd wordt. Naast de opening van Val Thorens heeft ook Val d’Isere aangekondigd alles uit te stellen. Andere skigebieden hebben nog geen berichten naar buiten gestuurd, maar ieder gebied dat tussen nu en 1 december zou gaan draaien, moet de opening dus uitstellen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws