Nieuws - 25 november 2020   10:04 Frankrijk: Skigebieden blijven de rest van het jaar waarschijnlijk gesloten

Door:

Degenen die nog een beetje hoop hadden op een kerstvakantie in Frankrijk? Daar heeft President Macron geen goed nieuws voor. De Franse skigebieden zullen de rest van het jaar waarschijnlijk gesloten moeten blijven! 

Tijdens een persconferentie gisteren heeft President Macron aangegeven dat de vooruitzichten om dit jaar nog op wintersport te kunnen gaan steeds kleiner worden. Een harde beslissing is nog niet gevallen, maar dat je er rekening mee moet houden dat de skigebieden gesloten moeten blijven tot en met het einde van het jaar, is al wel duidelijk.

“Het lijkt me onmogelijk om de skigebieden te openen voor de eindejaarsvakantie”, aldus Macron tijdens zijn toespraak. Frankrijk is wel begonnen met het afschalen van de maatregelen, maar voor de skigebieden lijkt er dus geen goed nieuw te komen.

Officieel besluit

De finale beslissing of de skigebieden dit jaar nog open gaan zal vallen op 5 december, maar de kans is dus klein dat er positief nieuws gaat komen. Alleen als de besmettingen significant dalen in Frankrijk én in de rest van Europa zal er een kans bestaan dat de boel open mag, maar met de huidige cijfers lijkt dat simpelweg niet mogelijk te zijn.

Later zal dus ongetwijfeld meer volgen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws