Nieuws - 2 februari 2021   16:45 Frankrijk: ‘Skiliften blijven nog minimaal een maand dicht’

Door:

Sombere woorden vanuit de Franse premier. Een openingsdatum voor de skiliften is nog niet bekend, al hebben ze wel laten weten dat ze nog minimaal een maand gesloten zullen blijven! 

Oftewel, de voorjaarsvakantie in Frankrijk kan bij deze definitief afgeschreven worden. De Franse Premier Jean Castex heeft in een statement het volgende aangegeven: “Het verloop van de gezondheidssituatie laat het nog niet toe om de skiliften te openen.” Een nieuwe streefdatum voor definitieve opening willen ze nog niet geven, maar ze geven al wel aan dat het minimaal nog een maand duurt voordat er over opening nagedacht zou kunnen worden.

In Frankrijk lopen de cijfers de laatste weken steeds verder op en het land is op zoek naar nieuwe manieren om de verspreiding van COVID-19 in te dammen, maar de ‘recente ontwikkelingen’ en dan met name de nieuwe mutaties, zorgen voor veel kopzorgen in het land.

Geen volledige sluiting

Overigens is de situatie in Frankrijk bijzonder te noemen. In de officiële berichtgeving wordt aangegeven dat alle skiliften stil staan, maar dat is in de praktijk niet helemaal waar. Ook zijn niet alle skigebieden volledig gesloten, wat de situatie enigszins verwarrend maakt.

In sommige gebieden draaien namelijk enkele skiliften nog wel, om de locals nog een beetje berglucht te kunnen geven. Een paar liften staan daarom gewoon aan en het is niet de bedoeling dat die gebruikt worden om meters te gaan skiën, maar om bijvoorbeeld te gaan wandelen in de bergen. Ook zijn de skigebieden in principe ‘open’ en mogen de skigebieden gewoon mensen aan het werk zetten, maar van de verkoop van skipassen etc. is geen sprake.

Verder is Frankrijk van plan om de grenzen te sluiten voor alle reizigers die niet uit de EU komen en gaan maatregelen voor EU-reizigers verder aangescherpt worden, in de hoop dat er geen derde volledige lockdown in het land nodig is. De premier heeft ook aangekondigd dat er een nieuw financieel steunpakket beschikbaar komt voor alle getroffen partijen in de wintersport, zodat ze de winter in ieder geval kunnen overleven.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws