Nieuws - 14 maart 2020   16:05 Frankrijk sluit eerste skigebieden, Winterberg sluit en Heiligenblut in quarantaine

Door:

Het was eerlijk gezegd al afwachten, maar zojuist is bekend gemaakt dat de eerste skigebieden in Frankrijk gaan sluiten. Mogelijk volgen er snel meer. 

Twee kleine skigebieden in het Alpe de Hautes Provence gaan per direct dicht. De dreiging van het virus wordt aangedragen als belangrijkste reden, al werk took de sneeuwsituatie daar alles behalve mee.

Het gaat om de skigebieden Montclar en Grand-Puy. Ze hebben besloten om per direct te stoppen waardoor het wintersportseizoen er officieel op zit. Deze gebieden hadden al geen makkelijke winter door de sneeuwsituatie, maar de coronacrisis heeft nu de doorslag gegeven.

Winterberg

Ook het Duitse Winterberg heeft aangekondigd de liften stil te zetten. Ook daar hebben ze geen supergoed seizoen kunnen draaien en door de dreiging van het virus worden ze nu gedwongen om het seizoen direct te staken.

Heiligenblut

In Oostenrijk is een volgende regio onder quarantaine geplaatst. Heiligenblut, gelegen bij de Grossglockner, gaat vandaag in quarantaine. Vooralsnog lijkt er geen acute dreiging te zijn voor het nabijgelegen Kaprun en Zell am See, al zullen ook daar vanaf maandag alle hotels de deuren moeten sluiten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Nu Oostenrijk op twee deelstaten na volledig oranje kleurt op de kaart met reisadviezen, is het nog maar afwachten wanneer je als Nederlander weer enigszins normaal op vakantie kan naar het Alpenland. Toch is er een sprankje hoop, twee regio’s in Oostenrijk vallen namelijk buiten de code oranje regels!  Lees Meer…

WTF

18 oktober 2020

Zondag WTF #401

Een week dichterbij de winter en nog steeds dezelfde ellende. Anyway, tijd voor een beetje chillmode en een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws