Nieuws - 31 maart 2022   17:27 Frans skigebied Pra-Loup moet skigebied eerder sluiten

Door:

Deze keer geen COVID sluiting, of problemen met de sneeuw. Er komen simpelweg te weinig mensen en open blijven kost teveel! 

Het Franse skigebied Pra-Loup is niet bepaald het meest bekende gebied van het Alpenland, maar toch is er meer dan 180km aan pistes in dit gebied. Sneeuw ligt er ook genoeg en dus zou je verwachten dat het gouden dagen zijn voor het skigebied. Het tegenovergestelde is echter de werkelijkheid en Pra-Loup moet nu noodgedwongen de boel eerder sluiten.

Eigenlijk zou Pra-Loup nog twee weken open blijven, maar doordat er in totaal 30% minder toeristen in het skigebied komen, dreigt men de kosten niet meer te kunnen draaien. Voor het openhouden van een skigebied is uiteraard energie nodig, waarvan de kosten de pan uit stijgen, en dus heeft het skigebied maar één keuze kunnen maken: het hele zaakje eerder stilzetten.

Komend weekend is daardoor al het sluitingsweekend van het Franse skigebied, terwijl de sneeuw er nog meer dan prima bij ligt. Het liftbedrijf heeft aangegeven dat de elektriciteitsrekening dit seizoen vier keer hoger uit is gevallen dan normaal en dat open blijven voor een verlies van meer dan 400.000 euro zou zorgen.

Wat dit voor de rest van het dorp betekent is niet duidelijk, de lokale horeca zal absoluut niet blij zijn met deze zet. In Frankrijk houden ze doorgaans de regel aan dat voor iedere euro die uitgegeven wordt aan een skipas, er 6 euro uitgegeven wordt in het dorp zelf. Die inkomsten zullen voor de komende 15 dagen in ieder geval wegvallen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws