Nieuws - 23 november 2021   19:43 Franse COVID-maatregelen officieel, contrast is groot

Door:

Frankrijk heeft de officiële maatregelen voor komend seizoen bekend gemaakt en het contrast met Oostenrijk is groot. Mondkapje op en gaan! 

Waar Oostenrijk superstreng is en alle gebieden dicht gegooid heeft voor toeristen én met een vaccinatieplicht komt, is de situatie in Frankrijk een heel stuk soepeler. De Fransen hebben hun maatregelen de weide wereld in gestuurd en die zijn verrassend soepel.

Maatregelen Frankrijk

  • Mondkapjesplicht in skiliften en wachtrijen voor iedereen ouder dan 11 jaar. Deze maskers moeten wel gekeurd zijn, je komt niet weg met een simpel mondmasker zoals je die in Nederland mag gebruiken.
  • Afstand houden blijft de norm, overal in het skigebied.
  • Er moet door het gebied heen op meerdere punten desinfecterende handgel beschikbaar zijn.
  • In de horeca dien je een geldige QR code te hebben, op basis van de 3G regeling.
  • In sommige grotere ‘openbare locaties’ kan ook gevraagd worden naar de QR code.

Vooralsnog zijn deze drie punten alles waar je aan moet voldoen. Verrassend weinig dus! Wel heeft de Franse overheid aangegeven dat wanneer de situatie gaat verslechteren, de ‘groene pas’ ingesteld gaat worden voor het gehele skigebied. Oftewel: dan moet je je CoronaCheck app laten zien voordat je de skilift in kan. Vooralsnog zal dat gaan op basis van de 3G regeling, dus een negatieve test is ook voldoende om dan nog ergens binnen te komen.

Frankrijk is van plan om die maatregel in te stellen wanneer de positieve gevallen over de 200 per 100.000 inwoners uitkomt en dat is vooralsnog niet het geval.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws