Nieuws - 19 januari 2021   9:42 Franse krant Le Monde: ‘Skigebieden blijven dicht in februari’

Door:

Goed nieuws lijkt voorlopig nog niet echt rond te gaan. De doorgaans goed ingelichte kracht Le Monde bericht nu dat de Franse skigebieden waarschijnlijk de gehele maand februari niet open gaan! 

De Zuid-Afrikaanse en Britse varianten van het coronavirus zorgen ervoor dat er voorlopig weinig positiefs te melden valt vanuit de skigebieden. Oostenrijk heeft z’n lockdown bijvoorbeeld al verlengt en ook Frankrijk lijkt zich op te maken op een langere adempauze voor het wintertoerisme. Al blijft de situatie in Frankrijk wel weer ietsjes anders dan in andere Alpenlanden, aangezien in Frankrijk de skigebieden wél mensen mogen ontvangen.

Wel skigebieden, geen liften

De situatie in Frankrijk is namelijk zo. In principe moeten de liften dicht blijven en mogen de skigebieden zelf wél open gaan. Wat dat betekent? Nou, de pistes mogen dus wel gebruikt worden, maar je kan er alleen niet met een skilift komen. Overigens draaien in sommige Franse skigebieden wel enkele skiliften, al zijn deze niet bedoeld voor het wintersporttoerisme. Die liften draaien vooral om er voor te zorgen dat de locals toch nog een wandeling kunnen maken in de bergen, maar dit is allemaal niet structureel.

Zoals het er nu naar uit ziet lijkt de Franse overheid dus te kiezen voor het dicht houden van de skiliften tot en met de maand februari. Vertegenwoordigers en de vakbonden van de skigebieden komen vandaag en morgen bij elkaar samen met leden van de regering om het besluit toe te lichten en te praten over een eventueel steunpakket. Grote delen van de Franse Alpen vertrouwen namelijk op het bergtoerisme en daardoor is de financiële klap groot. Het lijkt er nu op dat er een speciaal steunpakket voor ‘bergprofessionals’ gaat komen in Frankrijk.

Wanneer open?

De grote vraag is nu wanneer de liften in Frankrijk weer kunnen gaan draaien. De Franse overheid heeft altijd aangegeven dat wanneer de hoeveelheid besmettingen voor langere duur onder de 5000 komt, het land weer open zal mogen gaan. Vooralsnog zit Frankrijk daar heel ver vandaan en de kans dat dit de komende weken ineens gaat verbeteren, lijkt heel erg klein. Sommigen binnen de Franse regering houden zelfs rekening met een sluiting voor het gehele wintersportseizoen, al doet de overheid daar nog geen officiële uitspraken over.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws