Nieuws - 18 februari 2018   21:18 Franse man en dochter overleden door lawine in Val d’Isere

Door:

Vandaag zijn een 44-jarige Fransman en zijn 11-jarige dochter om het leven gekomen. Ze zijn betrokken geraakt bij een lawine in Val d’Isere! 

Vanmiddag ging de lawine af op ongeveer 3000 meter hoogte in het gebied van Val d’Isere, waar de Franse man en zijn 11-jarige dochter op dat moment een afdaling aan het maken waren. Ze maakten deel uit van een grotere groep, die op dat moment een gesloten piste op gingen om er toch op te skiën.

Op deze gesloten piste kwam vervolgens de zware lawine naar beneden en heeft het tweetal, afkomstig uit Parijs, begraven. De rest van de groep bleef ongedeerd. De hulpdiensten werden direct ingeschakeld door de rest van de groep, maar het feit dat het tweetal niet over lawinepiepers beschikten maakte de zoektocht erg lastig. Beide wintersporters werden uiteindelijk levenloos gevonden.

De Franse pistedienst hamert er nu nogmaals op dat gesloten pistes om een reden gesloten zijn en dat onder het koord door skiën bijzonder onverantwoord is. Meestal heeft dit met lawinegevaar te maken en dat is dus nu nogmaals gebleken.

Zwitserland

Ook in Zwitserland is een lawine afgegaan en daar waren eveneens twee personen bij betrokken, die er gelukkig beiden goed vanaf zijn gekomen met alleen lichte verwondingen. Toch is de reddingdienst groots uitgerukt voor deze melding, aangezien er in eerste instantie een melding binnen kwam dat er mogelijk tien mensen bij betrokken zouden zijn. Uiteindelijk bleek dit gelukkig niet het geval te zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws