Nieuws - 20 februari 2018   16:50 Franse politie gaat harder ingrijpen tegen drugs

Door:

Dus, nog een beetje wit poeder meenemen terwijl je aan het poederen bent? De Franse politie is er klaar mee dat er kilo’s drugs mee gaan op vakantie en dus pakken ze het dit jaar extra hard aan! 

Wordt je in een van de Franse skigebieden aangehouden met cocaïne, wiet, XTC of een andere drug op zak? Dan ben je de sjaak, want met een beetje pech krijg je namelijk een gevangenisstraf in je schoenen geschoven. Lekker brommen in een Franse cel! Blijkbaar wordt er namelijk aardig wat meegesleurd aan drugs en daar is de Franse overheid dus helemaal klaar mee.

Vooral de Nederlanders zouden een groot probleem vormen qua drugsgebruik en dat zou je best eens kunnen gaan merken. Franse politie let namelijk extra goed op Nederlandse auto’s die richting Frankrijk gaan en het kan maar zo voorkomen dat je ineens van de weg geplukt wordt voor een random controle.

Ook in de skigebieden zelf worden Nederlanders er sneller uitgepikt en als je betrapt wordt, dan wordt je heel snel naar de rechter gestuurd en worden de drugs direct vernietigd. Overigens ligt de focus er wel op om de drugs zoveel mogelijk a te vangen voordat het de skigebieden bereikt en de Franse politie wil vooral de grote hoeveelheden in beslag nemen, in de hoop de handel de kop in te drukken.

Overigens zijn ze in Tignes met een voorlichtingsoffensief bezig en delen ze speciale ID kaarten uit aan jongeren die in het gebied blijven. Daar kunnen vakantiegangers dan hun naam en hotelkamer nummer opschrijven, zodat de politie ze snel terug zouden kunnen brengen wanneer er iets té diep in het glaasje gekeken is.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws