Nieuws - 24 januari 2019   19:24 Franse politie pakt dief van 40 paar ski’s op in Les 2 Alpes

Door:

Het is wel een dingetje met gestolen ski’s vandaag! In Frankrijk was er blijkbaar ook iemand aardig aan het shoppen, aangezien al weken lang ski’s verdwenen. De politie heeft de dader nu te pakken en wist 40 paar ski’s terug te vinden! 

De diefstal gebeurde de afgelopen weken vooral in het Franse Les 2 Alpes, maar ook nabij gelegen skigebieden waren de sjaak. Iemand was daar al lange tijd bezig om ski’s te jatten en het lijkt erop dat hij ook nog eens een duidelijke voorkeur had ook.

Er verdwenen namelijk constant ski’s in de dorpen en het meerendeel waren behoorlijk brede latten en er zaten ook bijzonder veel Rossignol ski’s bij. De meest diefstal gevallen werden gemeld bij de Franse Gendarmerie, die daarop een onderzoek in hebben gesteld.

Twee weken lang zijn ze bezig geweest met een onderzoek en hebben ze zich gefocust op restaurants in Les 2 Alpes, waar de meeste ski’s gestolen werden. Enkele dagen geleden werd daarop een dader betrapt die er inderdaad met meerdere paar ski’s vandoor probeerden te gaan, maar de Gendarmerie heeft de dader in z’n kraag gevat.

Bekentenis

De dader heeft vervolgens een bekentenis afgelegd dat hij de afgelopen weken meerdere ski’s heeft gestolen en hij kon de politie dan ook zo naar de 40 gestolen latten sturen. Bij de buit zat ook een snowboard en meerdere losse skibindingen, al is niet helemaal duidelijk hoe hij daar aan gekomen is.

Uiteraard is de man opgepakt en zal hij vervolgd gaan worden voor het stelen van het skimateriaal. Ook de schade, zo’n 16.000 euro, zal de man waarschijnlijk op moeten gaan hoesten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws