Nieuws - 22 maart 2016   15:30 Franse skiër gaat alleen op pad, wordt per helikopter gered

Door:

Aan doorzettingsvermogen geen gebrek! Een Franse skiër was blijkbaar erg optimistisch ingesteld gisteren omdat hij volledig alleen op pad ging in de backcountry rondom het Oostenrijkse Lech. Helaas voor hem viel zijn kennis van het gebied nogal tegen en moest hij met een helikopter opgehaald worden! 

Een 42-jarige Franse skiër startte maandagochtend met een tour in het Oostenrijkse Lech zonder een berggids of andere skiërs mee te nemen. Buiten het feit dat dit voor de veiligheid niet zo’n heel slim idee is, kan je in dit soort gevallen maar beter iemand meenemen die het gebied door en door kent als je niet voor vervelende verrassingen wil komen te staan.

De Fransman was namelijk niet echt bekend met het gebied en dat heeft hij geweten ook. Tijdens zijn route op ski’s kwam hij op een rotsachtig stuk terecht, maar dit hield hem niet tegen. Met zijn ski’s onder z’n voeten heeft hij geprobeerd door de rotsen heen te navigeren met redelijk succes, totdat hij echt niet meer verder kon komen op de lange latten. Z’n doorzettingsvermogen stopte daar niet, hij klauterde simpelweg nog een stuk naar beneden maar daar kwam hij uiteindelijk toch echt vast te zitten.

Hij stond namelijk bovenaan een 40 meter hoge cliff die recht naar beneden ging en dat kan je op je ski’s natuurlijk wel vergeten. En andere skiër zag het hele akkefietje vanaf een afstand gebeuren en heeft vervolgens de reddingsdienst maar ingeschakeld, terwijl de Fransman nog altijd niet wilde stoppen. Hij gooide zijn ski’s van de cliff af en heeft nog geprobeerd naar beneden te klimmen, maar op zo’n steile bergwand kan je dat wel vergeten tenzij je een lading touwen en een harnas bij je hebt om te abseilen!

De bergredding heeft vervolgens zelf een helikopter aan laten rukken om de man toch maar van de cliff weg te halen voordat er ernstige ongelukken konden gebeuren. Er is bovendien aangifte gedaan tegen de man omdat hij de regels van de Vorarlberg regio heeft overtreden met zijn actie en de kans zit er dik in dat hij z’n helikopterritje zelf af mag tikken. Al met al zal het een duur geintje worden voor de Fransman, voor die centen had hij waarschijnlijk beter een gids in kunnen huren!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws