Nieuws - 15 maart 2020   10:25 Franse skigebieden blijven dicht, wintersport seizoen 2019/2020 officieel ten einde

Door:

Het hing al een beetje in de lucht, maar nu is het écht officieel. Ook de Franse skigebieden gaan niet meer open, waardoor het wintersport seizoen nu echt ten einde is. 
Nadat Oostenrijk als eerste Alpenland de aankondiging maakte om de skigebieden te sluiten door het corona virus en dit seizoen ook niet meer open te gaan, volgde Zwitserland niet veel later. Italië was door de volledige lockdown al enige tijd stilgelegd, maar vandaag is daar de laatste bij gekomen.

Frankrijk kondigde gister al aan dat de skigebieden per direct moesten sluiten, al was nog niet helemaal duidelijk hoe lang die maatregel zou duren. Zeker in Frankrijk zijn er een hoop skigebieden die tot laat in april/mei open blijven, waardoor er nog een kleine kans op een paar dagen sneeuw mogelijk was.

Seizoen ten einde

Die kans is nu vervlogen, aangezien de Franse instanties aan hebben gekondigd dat alle skigebieden dit seizoen niet meer open zullen gaan in verband met het coronavirus. Hiermee is het seizoen 2019/2020 ten einde gekomen.

Of er komende zomer nog kansen zijn voor het zomerskiën in enkele gebieden valt nog te bezien, dit hangt allemaal af van hoe snel de ontwikkelingen rondom het coronavirus zullen gaan. Dit zal later pas weer bekeken kunnen worden wanneer de situatie weer een stuk rustiger is.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

17 januari 2021

Zondag WTF #412

Nou, de jaarlijkse sneeuw ook weer overleefd? Mooi. Na een paar witte minuten is het nu toch weer klaar!  Lees Meer…

Meer Nieuws