Nieuws - 11 november 2016   9:34 Franse skigebieden trappen het seizoen extra vroeg af!

Door:

Er is zoveel sneeuw naar beneden gekomen in de Alpen dat er veel Franse skigebieden zijn die zichzelf afvragen waarom ze niet gewoon alvast open gaan. Dit is dan ook precies wat ze nu gaan doen en dit weekend zijn de eerste gebieden in Frankrijk alweer geopend! 

Man, is dat even een verschil met vorig jaar! Toen stonden de gebieden in Frankrijk rond de kerstdagen nog steeds huilend naar de pistes te kijken omdat het een en al groen en bruin was. Nu is de sneeuw extra vroeg gekomen en is het meteen een flinke hoeveelheid, waardoor er ook genoeg sneeuw ligt om een hele rits aan pistes open te gooien.

Alpe d’Huez is een van deze gebieden, die eigenlijk pas vanaf 3 december zou gaan beginnen. Door snel en hard werk van de pistedienst kunnen ze nu al een aantal runs openen en dat betekent dat je vanaf zaterdag 12 november de latten weer onder je voeten kan zetten. Het gaat nu nog om een drietal pistes met in totaal 5 kilometer, maar daar kan snel verandering in komen wanneer de pistedienst meer pistes heeft geprepareerd. Er ligt in ieder geval al 55 cm sneeuw in het dal een pal van 90 cm op de top dus over de sneeuwdekking hoef je je echt geen zorgen te maken! De pistes zijn voorlopig alleen geopend in de weekenden en vanaf 3 december kan je er ook weer doordeweeks terecht.

Courchevel in het skigebied Les 3 Vallées begint vandaag met een paar geopende pistes die ook nog eens gratis toegankelijk zijn. Daar staat wel tegenover dat Courchevel de boel maar één dag open gooit en tot dusver lijkt het er niet op dat ze de opening van het hele gebied naar voren willen schuiven.

Val Thorens in Les 3 Vallées heeft 63 cm in het dorp liggen en 130 cm op de top en ook zij hebben aangekondigd het gebied eerder te openen. Eigenlijk zouden ze pas eind november de boel weer opstarten maar nu ligt de openingsdatum op 19 november waarbij ze verwachten 70% van het gebied open te kunnen hebben. “Het weer is geweldig geweest en het ziet er goed uit voor Val Thorens. Er is een constante sneeuwval en de koude temperaturen zorgen ervoor dat we ook onze sneeuwkanonnen kunnen laten draaien zodat we een goede basislaag hebben. Dit is essentieel om de sneeuw goed te houden tot mei,” aldus de directeur van de pistedienst in het dorp.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws