Nieuws - 5 januari 2021   18:19 Franse skigebieden vragen overheid om duidelijkheid over 7 januari

Door:

De stilte overheerst in Frankrijk en de skigebieden zijn er klaar mee. Mogen ze nu wel of niet open vanaf 7 januari? 

Toen Frankrijk nieuwe maatregelen aankondigde waardoor de skigebieden dicht moesten gaan, werd er één datum genoemd: op 7 januari zouden de maatregelen aflopen en zouden de skigebieden weer open mogen gaan. Daar zat wel een flinke kanttekening aan, alleen als de cijfers beter zouden zijn mogen de gebieden weer open.

Inmiddels is er minder dan 48 uur te gaan voordat de skigebieden volgens die regels open mogen gaan, maar duidelijkheid is er nog altijd niet. De skigebieden zitten in een impasse, omdat ze een flink risico nemen wanneer ze nu wél kosten gaan maken om het gebied klaar te krijgen voor de opening. Doen ze dat niet, dan kunnen ze deze week niet draaien.

Domaines Skiables de France (DSF) heeft daarom een brandbrief gestuurd naar de overheid met een nieuw voorstel: kijk naar ieder departement in plaats van naar landelijke maatregelen. “Tot de dag van vandaag is er geen enkele link gevonden tussen individuele sporten in de buitenlucht en risico’s op besmettingen”, aldus DSF in de brief. “Geef ons de mogelijkheid om dit te verifiëren.”

De DSF wil daarom gebieden waar de situatie ‘beheersbaar’ is open laten gaan vanaf 7 januari. “Onze voorstellen zijn heel duidelijk, nu is het aan de overheid om te reageren.” Volgens de DSF hebben de Franse skigebieden gedurende deze lockdown al zo’n 1,6 miljard euro aan omzet verloren, met nog eens 1,4 miljard euro verlies vanwege de eerste lockdown.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws