Nieuws - 16 januari 2020   16:21 Franse werknemers van skigebieden leggen mogelijk het werk neer

Door:

Frankrijk is weer lekker aan het staken en mogelijk gaan de skigebieden daar nog meer van merken. Ze zijn van plan om een dag lang het werk neer te leggen! 

En zoals het wel een beetje bij de Fransen past, gaan ze dit doen precies tijdens de start van de vakanties in februari. Gezellig! In Frankrijk zijn ze al een eeuwigheid bezig met grote stakingen die gaan over veranderingen in de Franse arbeidswetten en daar zijn al heel wat stakingen over geweest, maar nu willen ze het dus uit gaan breiden naar de skigebieden zelf.

De CGT vakbond heeft de stakingen aangekondigd en heeft daarbij expliciete opgeroepen dat seizoenswerkers mee moeten doen, omdat dit hen ook aan gaat. Veranderingen aan de werkloosheidwet maakt het namelijk een stuk moeilijker om seizoenswerkers aan te nemen, waarop ze nu dus met een staking willen komen.

Vakantie

De staking staat zoals gezegd gepland precies rondom de start van de voorjaarsvakantie: op 15 februari zouden de medewerkers in veel skigebieden het werk neer moeten gaan leggen.

Samen met skigebieden in de regio Isère, Savoie en Haute-Savoie gaat CGT de acties inrichten en ze hebben aangekondigd dat niet alleen veel medewerkers dan het werk neer gaan leggen, maar dat er mogelijk ook blokkades ingericht gaan worden op de weg.

“We moeten toeristen gaan informeren over de situatie, aangezien zij niet op de hoogte zullen zijn”, aldus een woordvoerder van CGT tegenover Franse TV. Hoe dit precies gaat gebeuren is nog maar de vraag en of ze op sympathie kunnen rekenen van deze toeristen is nog maar de vraag. Wanneer je na een rit van 12 uur tegen gehouden door een stakende medewerker, kan dat toch wel behoorlijk zuur zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws