Nieuws - 14 november 2017   9:22 Franse skier David Poisson overleden tijdens training

Door:

De wereld van het skiracen is aardig opgeschrikt door een ongeluk tijdens een training. De Franse David Poisson kwam gisteravond laat tijdens een training in Canada om het leven. 

“We zijn zwaar aangeslagen door dit nieuws”, aldus Michel Vion, de voorzitter van de Franse skibond. “We leven mee met de nabestaanden in deze moeilijke tijden.” Wat er precies gebeurde is niet bekend gemaakt, het enige wat naar buiten is gebracht is dat David Poisson verongelukte tijdens een training bij het Canadese Nakiska Station waar het Franse team aanwezig was.

Het Franse team was bezig met de voorbereidingen voor de World Cup wedstrijden die in Noord-Amerika plaats gaan vinden voor de komende weken. David Poisson was druk in de running voor een Olympische kwalificatie, nadat hij in 2010 en 2014 Frankrijk al heeft vertegenwoordigd op de Spelen.

Poisson’s beste resultaat in het World Cup circuit was een derde plek in 2015 op de afdaling en in 2013 pakte hij de bronze medaille bij het Wereld Kampioenschap in het Duitse Schladming. Op de Winterspelen van 2010 behaalde hij een zevende plek op de afdaling en in 2014 was zijn beste resultaat een zestiende plek op de afdaling en een zeventiende plek op de Super-G. David Poisson is 35 jaar geworden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws