Nieuws - 17 februari 2018   9:47 Freeride World Tour 2018 in Kicking Horse in Hakuba: Recap & Highlights edit

Door:

Het klinkt alsof we vergeten zijn om de editie van Kicking Horse uit het onderwerp te halen, maar dat is niet het geval. De Freeride World Tour wedstrijd in Hakuba werd ditmaal gehouden in Kicking Horse en hij zou wederom een fijne wedstrijd gaan worden. Benieuwd naar de uitslag en de beelden?

Eerst de hele wedstrijd bekijken voordat je de recap en highlights edits voorbij ziet komen? Dat kan! Klik even hierrrr en enjoy the show!

Enkel klikken op die blauwe hierrrr wanneer je bijna drie uur de tijd hebt natuurlijk he, want zolang duurde de wedstrijd in Kicking Horse namelijk. Eh, Hakuba namelijk. Of… Wait. Nouja, hoe dan ook, zevenenveertig atleten stonden aan de start van de Freeride World Tour wedstrijd en uiteraard werd er gevochten voor elk punt in het kampioenschap. Wie kon er een dubbele winst boeken en wie viste er helaas achter het net?

Snowboard heren

De snowboard heren categorie had in Kicking Horse in eerste instantie al een mooi podium, waar het bij de Hakuba editie niet veel anders zou zijn. Wel zouden de namen gehusseld gaan worden én werd er een naam toegevoegd! Uiteraard moest er daardoor ook eentje weer weggehaald worden en die heette Blake Hamm.

Hij kon geen vuist maken tegen de andere drie snowboarders die het podium wel wisten te halen, waar we nu de bekende namen als Davey Baird en Thomas Feurstein terug zagen komen. Feurstein (derde) en Baird (tweede) hadden alleen te maken met een andere atleet die vanwege zijn grandioze manier van lijnen rijden én z’n grabs de jury dermate enthousiast maakte dat ze ‘m de eerste plaats toewezen! Jonathan Penfield was de naam en daarmee was het podium compleet. Het algemeen klassement na twee wedstrijden is dan ook als volgt:

Freeride World Tour

Ski Heren

“Dit keer wellicht wel een keer Sam Lee, Loic Collomb-Patton of Aymar Navarro op het podium?” klonk het hier door de keet, maar dat bleek niet het geval te zijn. Ivan Malakhov zou er met de overwinning vandoor gaan en dit was z’n eerste overwinning in de Freeride World Tour waar hij zo lang en zo hard voor heeft gewerkt. “It’s my first win on the Freeride World Tour!” start een blije Ivan Malakhov. “Ik heb last minute nog even m’n lijn veranderd en dan is het altijd nog de vraag of dit goed gaat, maar ik ben zo ontzettend blij dat het goed heeft uitgepakt!”

De overige twee podiumplekken waren natuurlijk een prooi voor de rest van het veld, maar er konden er nog maar twee op. Die zouden voor Yann Rausis en Kristofer Turdell weggelegd zijn, waar Yann Rausis de tweede plaats opeiste door onder andere een heerlijke backflip te gooien en dit te combineren met “fast en smots skiing throughout the venue” zoals de organisatie zou zeggen. Kristofer Turdell maakte het podium compleet en daardoor is het algemeen klassement na twee wedstrijden als volgt:

Freeride World Tour

Snowboard Vrouwen

In tegenstelling tot de heren, was het bij de snowboard vrouwen categorie enkel Marion Haerty die de stabiele factor op het podium zou zijn. Daarmee bedoelen we dat ze wederom een derde plaats in de wacht wist te slepen en zo ook voor de Hakuba editie richting het podium mocht komen. Wel moest ze twee andere atletes voor zich dulden en die heten Erika Vikander en lokale snowboardster Wakana Hama!

Laatst genoemde ging zelfs nog even een stapje verder dan de term lokale snowboardster aangezien ze meteen de de eerste plaats voor haar rekening nam. Haar boardercross achtergrond wist Wakana Hama te vertalen richting het technisch rijden van lijnen en dat zorgde er voor dat de jury haar naam achter de eerste plaats zou zetten. Erika Vikander maakte het podium compleet door haar goede lijnkeuzes! Dit zorgde ervoor dat de ranking in het algemeen klassement als volgt is:

Freeride World Tour

Ski Vrouwen:

De term stuivertje wisselen ging bij de vrouwen ski categorie aardig op, want dit keer was het niet Eva Walkner die eerste werd, maar wel Arianna Tricomi! Een reeks van clean airs en dit alles gecombineerd met een goede run zorgde voor genoeg punten van de jury om haar naam omgeroepen te laten worden. Dit ging gepaard met de eerste plaats, waardoor ze de concurrentie naar lager gelegen plekken zou dirigeren.

Werd Eva Walkner dan helemaal van het podium afgegooid? Nope, die zag haar run alsnog uitmonden in de derde plaats en daardoor deed ze al met al toch wel aardig goede zaken voor het algemeen klassement. Hazel Josie Birnbaum pakte de tweede plek op het podium en daarmee was het podium compleet en is het algemeen klassement na twee wedstrijden als volgt:

Freeride World Tour

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws