Nieuws - 19 april 2016   15:09 Freeride kampioene Estelle Balet overleden door lawine

Door:

Zeer slecht nieuws is zojuist uit Zwitserland gekomen. Estelle Balet, de snowboarder die dit jaar nog kampioen werd in de Freeride World Tour, is vanochtend om het leven gekomen na een lawine in Zwitserland. 

Het nieuws is naar buiten gebracht door de Zwitserse politie, die heeft bevestigd dat het gaat om de 21-jarige Estelle Balet. Ze was in het Zwitserse Orsieres, vlakbij de Italiaanse en Franse grens, opnames aan het maken voor een nieuwe film toen ze in een lawine terecht kwam. Ze was op dat moment een andere snowboarder aan het volgen die de lawine wist te ontwijken.

De politie heeft laten weten dat de reddingsdiensten Balet vrij snel uit de sneeuwmassa wisten te halen, maar dat ze ter plekke is overleden. Ze had een volledige lawineuitrusting bij zich maar dit mocht niet meer baten. Estelle Balet wist dit jaar nog op prachtige wijze het Freeride World Tour kampioenschap binnen te halen tijdens de allerlaatste wedstrijd na een hevige competitie met Anne-Flore Marxer.

Over de exacte doodsoorzaak is nog niet veel bekend, de politie en de reddingsdienst zijn op dit moment nog bezig met een onderzoek.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws