Nieuws - 28 september 2016   12:41 Freeride World Qualifier voor het eerst naar Japan!

Door:

Arigato! Dit nieuws was voor ons echt zo’n ‘huh’ momentje want je zou verwachten dat er al jaren een Freeride World Qualifier in Japan verreden zou worden. Toch is dat niet het geval maar daar komt dit jaar verandering in! 

Het nieuws is vandaag naar buiten gekomen en het is niet alleen de allereerste FWQ competitie in Japan, het is de allereerste FWQ wedstrijd in heel Azië! Japan is hier natuurlijk uitermate voor geschikt aangezien het land zo’n beetje de meeste sneeuwval ter wereld krijgt.

Bij diezelfde bekendmaking hebben ze meteen laten weten dat het niet om slechts één wedstrijd gaat, maar dat er twee verreden zullen worden en dat is met goede reden! Op 11 januari 2017 zal er in Hakuba een 2* FWQ wedstrijd verreden worden waar dus vrij veel deelnemers aan mee kunnen doen zonder gelijk rekening te houden met allerlei zware eisen. De beste deelnemers van deze wedstrijd kunnen zich vervolgens kwalificeren voor wat er daarna gaat komen. Een paar dagen later gaat namelijk het main-event plaatsvinden, een 4* FWQ wedstrijd in Nogano! Dit is het hoogste niveau qua FWQ wedstrijden dus het gaat absoluut een spektakel worden!

Voor Japan én Azië is dit een grote kans aangezien het freeriden steeds populairder begint te worden in deze regio. Met deze stap zet Japan gelijk de deur op een kier voor een mogelijke toetreding in de Freeride World Tour en er liggen zelfs kansen voor een derde regiocategorie binnen de FWQ, als de Aziatische freeriders het daadwerkelijk groots op gaan pakken. In Japan staan ze in ieder geval te trappelen om deze wedstrijd te organiseren en het zal vast en zeker niet de laatste FWQ competitie in Japan gaan worden. Kom maar op!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws