Nieuws - 9 april 2014   12:53 Freeride World Tour 2015: De kalender!

Door:

Het is nog niet zo lang geleden dat de laatste wedstrijd van het 2014 FWT seizoen is verreden, maar inmiddels zijn alle ogen al weer vol op 2015 gericht. Inmiddels is de kalender bekend gemaakt en er staan aardig wat verrassingen op! 

De FWT is het afgelopen jaar behoorlijk chaotisch verlopen. In december 2013 zou de eerste wedstrijd in het Canadese Revelstoke verreden worden maar uiteindelijk werd dit evenement verzet. Slechte condities zorgde er voor dat de organisatie de veiligheid niet kon garanderen.

Revelstoke was niet de enige wedstrijd met problemen. De events in Courmayeur (Italië) en Chamonix (Frankrijk) konden niet op de geplande datum starten, maar gelukkig ging het slechts om een paar dagen uitstel. Na Chamonix zou er een wedstrijd in het Oostenrijkse Fieberbrunn gehouden worden, maar dit werd verplaatst naar het skigebied van Kappl. Wederom strooide slechte condities zand in de ogen.

Na Kappl zou het Amerikaanse skigebied Kirkwood aan de beurt zijn, maar ook dit ging niet door. De wedstrijd werd verplaatst naar het nabij gelegen Snowbird omdat er niet genoeg sneeuw in Kirkwood lag.  Revelstoke werd vervolgens helemaal gecanceld nadat het event eerder al werd verzet. Uiteindelijk is alleen de laatste stop van het seizoen, Xtreme Verbier, op de geplande datum en tijd verreden.

FWT

Na deze chaos in 2014 is het tijd voor grote veranderingen op de kalender voor 2015! Een paar vertrouwde locaties die al jaren FWT wedstrijden organiseren zijn nu verdwenen en hiervoor zijn nieuwe locaties in de plaats gekomen. De opzet van het kampioenschap zal ook een kleine verandering ondergaan.

Kalender 2015

De afgelopen jaren was Revelstoke de eerste stop op de FWT kalender, maar deze eer gaat aankomend jaar naar Chamonix-Mont Blanc in Frankrijk. Deze wedstrijd staat gepland voor 24 januari 2015 en alle disciplines mogen meedoen.

Een week na Chamonix gaat het hele circus naar Fieberbrunn in Oostenrijk, waar op 31 januari 2015 de wedstrijd verreden wordt. Tot dusver geen schokkende veranderingen, zowel Fieberbrunn als Chamonix staan al een paar jaar op de kalender.

De derde stop is een totaal nieuwe locatie voor de FWT, deze wedstrijd gaat gehouden worden in Andorra! In het kleine staatje, gelegen in de Pyreneeën, wordt sinds 1998 het El Dorado Freeride event gehouden. Dit is een van de populairste wedstrijden voor de Freeride World Qualifier en nu hebben ze besloten om er een FWT wedstrijd van te maken. Op 14 februari moet de wedstrijd verreden worden in het skigebied van Vallnord Arcalis.

FWTDe pistekaart van Vallnord in Andorra.

De wedstrijd in Andorra is tevens de laatste normale wedstrijd van de FWT. In Chamonix, Fieberbrunn en Andorra mogen zowel de mannelijke als de vrouwelijke skiërs en snowboarders meedoen om zoveel mogelijk punten te vergaren.

De vierde wedstrijd is ook een nieuwe locatie, dan strijkt de FWT voor het eerst neer in Alaska! De exacte locatie moet nog bekend gemaakt worden maar één ding is zeker, het gaat een wedstrijd worden om u tegen te zeggen! De vrouwelijke deelnemers moeten thuisblijven, alleen de beste mannelijke skiërs en snowboarders mogen meedoen. Slechts 60% van het startveld kan zich kwalificeren voor deze wedstrijd! Als alles volgens planning verloopt vind dit evenement plaats op 14 maart 2015.

Als laatste staat de welbekende finale op de kalender, Xtreme Verbier in Zwitserland! Aan deze wedstrijd mogen zowel vrouwelijke als mannelijke deelnemers meedoen, maar dit zullen alleen de allerbeste zijn. Dit event staat gepland op 28 maart.

Overzicht:

1. Chamonix-Mont Blanc (Frankrijk)
Datum: 24 januari 2015. Disciplines: Mannen & Vrouwen Ski en Snowboard

2. Fieberbrunn (Oostenrijk)
Datum: 31 januari 2015. Disciplines: Mannen & Vrouwen Ski en Snowboard

3. Vallnord Arcalis (Andorra)
Datum: 14 februari 2015. Disciplines: Mannen & Vrouwen Ski en Snowboard

4. Alaska (VS)
Datum: 14 maart 2015. Disciplines: Mannen Ski en Snowboard (beste 60%)

5. Xtreme Verbier (Zwitserland)
Datum: 28 maart 2015. Disciplines: Mannen & Vrouwen Ski en Snowboard (beste 60%)

Bron:

Foto's: Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws