Nieuws - 31 maart 2015   17:32 Freeride World Tour 2015 Xtreme Verbier: Recap & Highlights

Door:

De finalewedstrijd van de Freeride World Tour 2015 is afgelopen zaterdag tot een succes gebracht en de prijzen zijn ondertussen uitgereikt. Er stond nog een hoop op het spel zodat de atleten stuk voor stuk alles uit de kast moesten halen voor die overwinning en voor enkele zelfs het kampioenschap. De Bec des Rosses was er klaar voor, maar waren de atleten dat ook?

De wedstrijd heet namelijk niet voor niets Xtreme Verbier en dat komt niet alleen omdat er maar een select aantal atleten aan de start mogen verschijnen. De Bec des Rosses is er gewoon eentje om kippenvel van te krijgen, zelfs de drievoudig Freeride World Tour winnaar Xavier De Le Rue moet nog altijd even extra slikken wanneer hij deze verschijning ziet! De term ‘het beste voor het laatst bewaren’ gaat hier dus aardig op, maar afgelopen zaterdag moesten de atleten er toch aan geloven!

Wil je trouwens eerst de wedstrijd zien voordat je de resultaten voor je neus krijgt? klik dan even hierrrrr.

Recap

Mannen Snowboard

We trappen af met de snowboardende mannen waarbij Sammy Luebke de beste papieren had voor de titel. Dit was uiteraard alleen nog maar op papier want op minder dan 300 punten stond Flo Orley en die werd op zijn beurt weer achterna gezeten door Jonathan Charlet! Laatstgenoemde had ook nog een kans om kampioen te worden, maar dan moest Mr. Luebke derde of lager eindigen.

Die kans was dus niet erg groot en Sammy had het zich makkelijk kunnen maken door gewoon de titel naar zich toe te trekken, maar helaas voor hem ging die vlieger niet op. Zomaar winnen op Bec des Bosses is er natuurlijk niet bij en dat merkte Sammy ook nog maar eens. Niet alleen Mr. Luebke had problemen met de berg, ook Flo Orley moest zijn meerdere erkennen wat het allemaal nog spannender maakte dan dat het al was!

Jonathan Charlet was namelijk on fire wat uiteraard door de jury werd beloond en wel met een score van 91.00 punten. Goed voor de eerste plaats dus, maar was het ook genoeg voor het kampioenschap? Het antwoord hierop is ja, want hij kreeg hulp van Emilien Badoux! De Zwitser had het afgelopen seizoen alleen nog maar aan de kant gezeten vanwege blessureleed, maar tijdens Xtreme Verbier kon hij weer meedoen. Sammy had waarschijnlijk uiteindelijk liever gezien dat Emilien ook deze wedstrijd niet mee zou doen want dit heeft hem de titel gekost!

Emilien behaalde namelijk 85.75 punten waar Sammy hier niet aan kon tippen met 82.75 punten. Een derde plaats voor Sammy Luebke was dus het resultaat en uiteindelijk een tweede plaats in het algemeen klassement met 30 punten achter Jonathan Charlet, dé Freeride World Tour winnaar van 2015 voor de discipline Snowboard! Bekijk de run van Emilien Badoux hieronder:

Uitslag wedstrijd:

Freeride World Tour

Uitslag Algemeen Klassement:

Freeride World Tour Freeride World Tour

Vrouwen Snowboard

Dan door naar de vrouwelijke snowboarders waar alleen de beste vier richting Verbier af mochten reizen om hun kunsten te komen vertonen. Ook hier was het, net zoals bij de snowboardende mannen, erg spannend rondom de titel wat het zeker leuk maakte om naar te kijken. Estelle Balet had de meeste kans op de titel, maar dan moest ze er wel voor zorgen dat ze de Amerikaanse Shannan Yates achter zich hield.

Gelukkig voor Estelle en helaas voor Shannan is Verbier geen onbekende voor Estelle waardoor ze eigenlijk al een voorsprong had, zelfs voordat de wedstrijd was begonnen! Uiteindelijk bleek Shannan niet in staat om voorbij Estelle te gaan, waardoor het kampioenschap meteen een feit was, maar ook Estelle moest in Verbier met 55 punten haar eerste plaats afstaan aan iemand anders. Deze plek werd toegewezen aan de atleet die een wild card had gekregen voor deze wedstrijd en die luistert naar de naam Nicola Thost! De zevenendertig jarige Duitse was dus eigenlijk niet geselecteerd voor deze wedstrijd, maar vanwege de wild card wist ze toch de wedstrijd met 71 punten naar haar toe te trekken. Bekijk hieronder haar winnende run:

Uitslag wedstrijd:

Freeride World Tour

Uitslag Algemeen Klassement:

Freeride World Tour

Ze hebben ook nog eens een mooie video gemaakt met alle hoogtepunten van de snowboarders, bekijk ‘m hieronder!

Mannen Ski

Van de wild cards waren er nog drie over en al deze drie zaten in de categorie waar George Rodney de ranglijst aanvoerde. Daron Rahlves, Aurelien Ducroz en Mattias Hargin waren de gelukkige die een wild card in ontvangst mochten nemen en we verklappen alvast dat ze er goed gebruik van hebben gemaakt!

Daarmee bedoelen we niet meteen dat ze het complete podium bezet hebben, maar toch is er eentje die dat wel wist te flikken. Zijn naam is Aurelien Ducroz, de Fransoos die net zoals Nicola Thost bij de snowboardende vrouwen eigenlijk niet mee zou doen en er op het einde alsnog met de hoofdprijs vandoor is gegaan. Hier liet hij Reine Barkered en George Rodney het nakijken, beide konden met respectievelijk 88.12 en 87.75 punten niet tippen aan de 88.50 punten die Aurelien tot zijn beschikking kreeg van de jury. Spannend was de wedstrijd dus zeker en uiteindelijk bleek George ook na Xtreme Verbier met de beste papieren naar huis te gaan. Bekijk zijn run hieronder:

Uitslag wedstrijd:

Freeride World Tour Freeride World Tour

Uitslag Algemeen Klassement:

Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour

Vrouwen Ski

De skiënde vrouwen sluiten de rij van deze recap en hier was het werkelijk waar één grote slachtpartij. Van de acht deelnemers waren er namelijk maar welgeteld drie die de eindstreep zonder kleerscheuren wisten te behalen waardoor dit drietal meteen het podium mocht gaan vullen. Zo zie je maar weer dat een ongeluk in een klein hoekje zit en Xtreme Verbier – Bec des Rosses niet zomaar een wedstrijd is!

De leider in het algemeen klassement was Eva Walkner, maar zij kon hier niet laten zien wat ze het hele seizoen wel had gedaan. Dit keer was het de Amerikaanse Hazel Birnbaum die positief in de spotlight kwam te staan door met 88 punten de beste skiënde vrouw van de dag te worden. Zij was de enige die in de tachtig wist te finishen want de nummer twee, Silvia Moser, en nummer drie, Christine Hargin, behaalden 76.25 en 72.75 punten. Eva Walkner had zich in Haines al tot Freeride World Tour kampioen weten te kronen, Hazel Birnbaum ging in Verbier met de hoofdprijs er vandoor. Bekijk haar run hieronder:

Uitslag wedstrijd:

Freeride World Tour

Uitslag Algemeen Klassement:

Freeride World Tour Freeride World Tour

Highlights

En hiermee is er een einde gekomen aan het Freeride World Tour seizoen van 2015, maar niet voordat we de hoogtepunten van de complete wedstrijd én de foto’s hebben laten zien. Scroll dus snel verder naar beneden en geniet nog even na van de Xtreme Verbier finale. Wanneer er nieuws is, of nieuwe recap’s of wat dan ook, dan laten we het weten dus houd ons in de gaten!

Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws