Nieuws - 4 februari 2016   17:45 Freeride World Tour 2016 in Chamonix morgen van start!

Door:

De tweede stop van de Freeride World Tour komt eraan! Chamonix, een van dé locaties voor freeriders vanwege de grote verschillen in het terrein, is de thuislocatie voor de tweede stop van de FWT en zojuist is bevestigd dat de wedstrijd morgenochtend al van start gaat. Hoog tijd voor een korte preview dus! 

De eerste FWT wedstrijd van het seizoen in Andorra was er overduidelijk eentje voor de rookies. Freeriders die voor het eerst meededen aan de FWT wisten het veld van veteranen direct op scherp te zetten met indrukwekkende lijnen en sommigen gingen zelfs met de winst aan de haal! Zelfs in de Mannen Ski categorie, traditioneel het grootste veld, pakte rookie Kristoffer Turdell meteen zijn allereerste overwinning.

Nu is het tijd voor de tweede stop in het FWT kampioenschap en de grote vraag zal zijn of de rookies het ook deze keer weer klaar kunnen spelen! Het terrein in Chamonix zal in ieder geval het uiterste gaan vragen van de deelnemers en wie weet hebben we straks weer een rookie bovenaan het podium staan, al zullen de FWT veteranen deze keer nog meer uit de kast gaan halen om weer bovenaan te komen.

De freeriders gaan dit jaar afdalen in hetzelfde gebied als de voorgaande edities, van de Aguillie Pourrie in het gedeelte van het gebied wat bekend staat als Le Flégère. Vanuit deze afdaling hebben de deelnemers zicht op de Mont Blanc en het gaat dé locatie zijn voor behoorlijk wat spektakel. De strijd om het kampioenschap gaat hier namelijk écht beginnen.

Inmiddels heeft de wedstrijdleiding laten weten dat de wedstrijd één dag eerder dan gepland verreden gaat worden. Oorspronkelijk stond deze stop op de agenda voor 6 februari maar het onberekenbare weer maakt het kiezen van een competitiedag erg tricky. Daarom hebben ze besloten om de wedstrijd naar morgen, 5 februari, te verschuiven omdat de condities er dan gunstig uitzien!

Uiteraard zal er weer een livestream klaar staan, deze gaat morgenochtend (5 februari) om 8.45 uur van start en de verwachting dat de wedstrijd tot ongeveer 13 uur gaat duren. Zorg er dus maar voor dat je morgen klaar zit om de hele wedstrijd hier op Snowchamps te kijken!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws