Nieuws - 4 maart 2016   15:27 Freeride World Tour 2016 in Fieberbrunn: De Preview

Door:

De Freeride World Tour daalt neer in Oostenrijk! Fieberbrunn is de komende dagen de thuishaven voor het hele FWT circus, al is het natuurlijk altijd nog maar de vraag of de wedstrijd hier ook écht verreden gaat worden. Hoe dan ook, wij hebben alvast een korte preview voor je! 

Fieberbrunn en de Freeride World Tour, die twee hebben een bijzondere relatie… Vorig jaar bijvoorbeeld werd de wedstrijd die zou moeten starten in Fieberbrunn namelijk zelfs twee keer verplaatst voordat alle onderdelen normaal van start konden gaan! Eerst stond iedereen klaar in Fieberbrunn maar vanwege slecht weer gingen ze door naar het Oostenrijkse Kappl, waar vervolgens door lawinegevaar de wedstrijd stilgelegd werd. Uiteindelijk werd de wedstrijd doorgezet in Andorra, dus laten we hopen dat het deze keer anders loopt.

Na twee succesvolle stops in Andorra en Chamonix moeten de deelnemers in Fieberbrunn ook nog eens keihard aan de bak. Dit is namelijk de laatste kans om genoeg punten te verzamelen voor de laatste twee stops van de FWT kalender! Er mogen slechts 33 deelnemers mee naar de volgende wedstrijd in Haines, Alaska waar vervolgens nog eens vijf deelnemers af moeten vallen voor de laatste wedstrijd in Verbier. De deelnemers die nu nog op de wip zitten moeten er dus hard aan gaan trekken om nog kans te maken op een ticket.

Aan de sneeuwkwaliteit zal het in ieder geval niet liggen want de laatste dagen is er meer dan genoeg gevallen en er komt zelfs nog meer naar beneden. Het wedstrijdwindow is geopend tussen 6 maart en 11 maart, al heeft de FWT organisatie al aangegeven dat de wedstrijd op dit moment nog ‘On Hold’ is vanwege de weersituatie. Als het opklaart dan gaat de FWT wedstrijd natuurlijk zo snel mogelijk van start en waarschijnlijk krijgen we daar later in het weekend meer duidelijkheid over.

Check hieronder alvast de teaser voor deze wedstrijd en vergeet niet Snowchamps in de gaten te houden voor alle updates rondom de FWT in Fieberbrunn! Uiteraard fixen wij ook weer de livestream als het zo ver is.

 

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws