Nieuws - 16 maart 2018   16:30 Freeride World Tour 2018 in Fieberbrunn: Recap & Highlights edit

Door:

Fieberbrunn was afgelopen weekend de locatie voor de Freeride World Tour wedstrijd en het zou weer een hele mooie gaan worden!

Eerst de wedstrijd bekijken voordat je de recap met highlights edit begluurt? Dat kan! Gewoon op deze blauwe tekst klikken en enjoy the show!

De wedstrijd waarbij het eigenlijk altijd tegen heeft gezeten stond afgelopen weekend op de planning en dus was het afwachten wanneer we de tekst kregen dat de wedstrijd verschoven of gecanceld zou gaan worden.

Gelukkig voor iedereen kwam die tekst niet, werd hij meteen bevestigd en als dat nog niet genoeg reden was tot kijken zou er ook nog eens genoeg op het spel staan voor de Freeride World Tour atleten. Erop of eronder was het voor sommige atleten dan ook zonder twijfel, want wie mag zich verzekeren voor een plek richting Verbier?

Verder was er nog meer aan de hand daar in Fieberbrunn aangezien dit de vierde wedstrijd van het seizoen is en dat betekent dat de scores voor het algemeen klassement nogal ondersteboven gekeerd kunnen gaan worden. De beste drie scores tellen namelijk, waarna er een select aantal atleten een uitnodiging krijgen voor de Freeride World Tour wedstrijd in Verbier.

Snowboard Heren

Genoeg te bespreken dus, laten we snel beginnen en meteen met de deur in huis vallen: Het is in deze categorie een stuk spannender geworden na Fieberbrunn! Kwam dat omdat Thomas Feurstein het af liet weten en geen podium plek kon veroveren, of wie ging er door het geluid waardoor de punten nu opeens erg dicht bij elkaar liggen?

Het laatste zou de reden zijn voor dit alles, want niemand minder dan Gigi Rüf pakte zijn eerste Freeride World Tour overwinning in Fieberbrunn. Een run die erg smooth was in combinatie met een verse 360 gaven de atleet uit Oostenrijk genoeg punten voor de overwinning, met Elias Elhardt in de achtervolging op de tweede plaats. Maar… Waar was Thomas Feurstein?

Die vonden we terug op de derde plaats, waardoor zijn scores voor het algemeen klassement niet zouden verbeteren. Wie wel verbeterde was dus Gigi Rüf en daardoor werd het gat met Feurstein opeens nog maar 100 punten!

Freeride World TourFoto: J. Bernard – Freeride World Tour

En daarmee gaan deze atleten naar Xtreme Verbier:

Freeride World Tour

Ski Heren

Geloof je ons wanneer we je vertellen dat de strijd bij de ski heren categorie al gestreden is, zelfs voordat Xtreme Verbier nog verreden moet gaan worden? Niet? Nou dan kan je beginnen met een cursus ‘hoe ga ik Snowchamps geloven’ want Kristofer Turdell liet er in Fieberbrunn wederom geen gras over groeien. Met en tweede plaats had hij genoeg punten bij elkaar gesprokkeld en het gat met de nummer twee dermate groot dat hij zichzelf al in Fieberbrunn Freeride World Tour Champion 2018 mocht gaan noemen!

Nu zetten we Kristofer Turdell wel compleet in de spotlights, wat overigens zeer begrijpelijk is, maar er was nog meer te beleven bij de Ski Heren categorie want het bleek een dag van mooie hoogtepunten te gaan worden. Zeker voor Mickael Bimboes uit Frankrijk, die zijn eerste podiumplaats meteen combineerde met een overwinning! Daarnaast bleek George Rodney ook prima in vorm te zijn want hij beukte een van de meest grootste sprongen van de dag uit z’n ski’s wat ‘m een derde plek opleverde.

Freeride World TourFoto: J. Bernard – Freeride World Tour

Daardoor is de stand als volgt en gaan deze atleten naar Xtreme Verbier:

Freeride World Tour

Snowboard Vrouwen

De vorige wedstrijd in Vallnord Arcalis, Andorra bleek door de Oostenrijkse Manuele Mandl in de wacht gesleept te worden en dat zou dit keer… Anders zijn. Marion Haerty zag haar kans namelijk om er met de overwinning naar huis te gaan en dat liet ze zich niet twee keer zeggen! “Ik ben zo blij dat ik weer op het podium sta!” aldus Haerty. “Ik voel me goed en heb enorm veel energie. Nu is het zaak dat ik dit vasthoud en gewoon geniet!”

Mandl wist overigens wel gewoon het podium te behalen, waardoor ze alsnog aardig op de rest van het veld uitliep wat betreft de punten in het algemeen klassement. Hier laat ze namelijk Haerty op bijna 800 punten achterstand staan, waarbij Anna Orlova bijna 1300 punten moet goedmaken op Mandl om de eerste plaats over te nemen.

Freeride World TourFoto: J. Bernard – Freeride World Tour

Maar goed, alle drie gaan ze sowieso naar Xtreme Verbier, net zoals Erika Vikander!

Freeride World Tour

Ski Vrouwen

Dan door naar de ski vrouwen categorie waar we erachter kwamen dat de zus van Tomb Raider Lara Croft ook een podiumplaats in heeft genomen bij de Freeride World Tour. Nee zonder gekheid, Rachel Croft uit Amerika mocht haar bezoek aan Fieberbrunn verzegelen met een podiumplek en daarmee pakte ze haar eerste top drie klassering!

Arianna Tricomi zagen we niet terugkomen op het podium, waardoor het gat met de eerste plaats in de Freeride World Tour Ski Vrouwen categorie een stuk kleiner werd. Eva Walkner wist namelijk de tweede plaats te veroveren, waardoor het gat met Arianna nog maar 300 punten is. Grote winnaar van de dag was toch wel Lorraine Huber die de jury dermate enthousiast kreeg dat ze er niet meer onderuit kwamen en Huber de eerste plaats toebedeelde.

Freeride World TourFoto: J. Bernard – Freeride World Tour

Daardoor gaan nu deze zes dames naar Xtreme Verbier:

Freeride World Tour

Bron:

Foto: J. Bernard - Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws