Nieuws - 6 februari 2018   12:48 Freeride World Tour 2018 in Kicking Horse: Recap & Highlights edit

Door:

Yes! De Freeride World Tour heeft z’n eerste stop eindelijk gemaakt! Kicking Horse werd de eerste locatie van het seizoen en het zou een mooie wedstrijd gaan worden. Benieuwd wie er hebben gewonnen, of wil je gewoon de highlights edit nog eens bekijken? Alles vind je na de klik!

Eerst de hele wedstrijd bekijken voordat je de recap en highlights edits voorbij ziet komen? Dat kan! Klik even hierrrr en enjoy the show!

En zeggen dat het ‘eindelijk’ is gebeurd is niets aan gelogen, want het duurde natuurlijk wel even voordat alles groen licht kreeg. Hakuba in Japan was namelijk een prachtige plek, maar er kwam voor zo’n lange tijd zoveel sneeuw uit de hemel vallen dat de organisatie besloot om ‘m te verzetten. Daarover overigens verder in dit artikel meer nieuws, maar nu eerst de recap van de Freeride World Tour in Kicking Horse, Canada! Want wie zou er met de hoofdprijs vandoor gaan?

Kicking Horse zou een locatie worden waar we allemaal wat aan hadden, aangezien het technische lijnen heeft, fijne hoeveelheden sneeuw en een freeride terrein waar je erg veel plezier aan kunt beleven. Dat bleek dan ook want de 47 atleten die onderverdeeld werden in vier categorieën lieten goed van zich horen!

Snowboard Heren

Te starten met de snowboard heren categorie, waar uiteraard de ogen gericht waren op de winnaar van vorig jaar: Sammy Luebke! Helaas moeten we de fans van Sammy meteen maar even melden dat hij het podium helaas niet heeft weten te redden, aangezien hij er net naast viste met een vierde plek. Voor nummer twee van afgelopen jaar, Jonathan Penfield, verliep het nog minder goed met een zevende plek, maar! De nummer drie van vorig jaar…

…Die ging er met de overwinning vandoor! Davey Baird was de grote winnaar van de eerste Freeride World Tour stop en daarmee hield hij iedereen, waaronder ook nog eens snowboard legende Gigi Rüf, achter zich. Rüf kon z’n lijn niet houden en daardoor liep hij een plek op het podium mis, waar Thomas Feurstein en Blake Hamm de respectievelijke tweede en derde plaats voor hun rekening namen. Waardoor de stand als volgt is:

Freeride World Tour

Snowboard Vrouwen

Bij de heren was het een wereld van verschil voor de prijsuitreiking, de vrouwen konden er anders ook wel wat van. Marion Haerty stond uiteraard ook aan de start van de wedstrijd in Kicking Horse, maar ze zou ‘m niet gaan opeisen! Dat gebeurde door Manuela Mandl, die door verschillende airs de rest van het veld richting lager gelegen plekken op de ranglijst stuurde, waar Anna Orlova nog het dichtste bij kwam.

Ook zij kreeg vanwege haar lijnkeuze de handen op elkaar van de jury en het publiek, waardoor de tweede plek op het podium op haar naam gezet werd. Maar eh, waar vinden we dan Marion Haerty voorbij komen? Nou, op de derde plek waardoor ze het podium zou complementeren!

Freeride World Tour

Ski Heren

Uiteraard zou ook bij de Ski Heren categorie het niveau van de concurrentie voor het podium moordend zijn en we lopen niet te ijlen wanneer we zeggen dat het compleet uit z’n voegen zou barsten. Maar goed, zoals Henny Huisman wel eens zei: ‘er kan er maar één de winnaar zijn’ en dat zou ook in Kicking Horse bij de Freeride World Tour het geval zijn. Maar, wie zou die ene winnaar dan zijn?

Zijn naam is Logan Pehota en dit was geen onbekende naam voor het gebied. De ‘local favorite’ zoals de Freeride World Tour ‘m beschrijft deed z’n bijnaam eer aan want hij kon het hele veld achter zich houden! De Canadees liet niets heel van de face en zou daarmee een van de hoogste scores in Freeride World Tour historie krijgen: 98 uit 100 punten. Markus Eder, u wel bekend van deze acties, kon zijn talent de vrije loop laten gaan en zag zijn run uitmonden in een tweede plaats, waar Ivan Malakhov op dik een punt voor de derde plaats langs mocht komen. Daarmee is de top tien bekend:

Freeride World Tour

Ski Vrouwen

Als laatste, maar zeker niet het minst interessant: de Ski Vrouwen categorie! Een bekende naam in het verhaal zou Eva Walkner zijn, waar we ook Arianna Tricomi op de startlijst zagen staan. Beide visten afgelopen jaar net achter het net voor het kampioenschap, zouden ze dit jaar wat meer geluk hebben?

Wat betreft de uitslag van de eerste wedstrijd van de Freeride World Tour in Kicking Horse hebben beide vrouwen in ieder geval erg goede zaken gedaan. Want eerstgenoemde, Eva Walkner, zou de eerste plaats opeisen en Arianna Tricomi hoorde haar naam in combinatie met de tweede plaats door de speakers heen komen! Lorraine Huber had het geluk niet erg aan haar zijde in Kicking Horse, zij werd achtste. Kylie Sivell had daar minder moeite mee en stuurde haar ski’s op een dermate fijne manier naar beneden dat ze meteen richting het podium mocht om ‘m compleet te maken.

Freeride World Tour

Freeride World Tour #2 in Kicking Horse: Japan Editie

We zijn nog niet eens bekomen van de eerste wedstrijd, of de Freeride World Tour plakt er alweer een nieuwe wedstrijd aan vast. Vandaag om 16.30 uur gaat de Hakuba editie van Kicking Horse van start, waardoor we je vanmiddag alweer gaan verblijden met een livestream! Zorg dus dat je er klaar voor zit want je krijgt gewoon weer een dikke editie voor je neus. Kijk jij mee?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws