Nieuws - 7 maart 2018   15:58 Freeride World Tour 2018 in Vallnord-Arcalis: Recap & Highlights edit

Door:

Ook Vallnord-Arcalis, Andorra kan van de Freeride World Tour kalender afgevinkt worden en het zou een enorm gave wedstrijd gaan worden, check daarom snel de recap inclusief highlights edit!

Eerst de hele wedstrijd bekijken voordat je de recap en highlights edits voorbij ziet komen? Dat kan! Klik even hierrrr en enjoy the show!

De hele wedstrijd had natuurlijk een aardig dubbel gevoel vanwege het overlijden van een berggids tijdens de inspectie voor de Freeride World Tour wedstrijd in Vallnord-Arcalis, Andorra, maar de wedstrijd ging gisteren toch gewoon door! De sneeuwcondities zouden gisteren prima te rijden zijn en ook al werden de feestelijkheden afgelast vanwege het ongeval, de wedstrijd was er zeker eentje die je moet hebben gezien want het zat vol met mooie hoogtepunten.

Snowboard Heren

Te starten met de snowboard heren categorie waar alle ogen op de regerend kampioen Sammy Luebke gericht, want in het algemeen klassement moest hij het tot nu toe doen met een vierde plek. Penfield, Feurstein en Baird hadden betere resultaten behaald en daarom was het er op of eronder voor de Amerikaan.

En wat denk je? Hij liet van zich horen hoor! Met zijn heerlijke style en grandioze lijn zag Luebke zijn run uitmonden in een eerste plek, waardoor hij goede zaken deed voor het algemeen klassement én meteen nog uitzicht hield om z’n naam als kampioen eer aan te doen. De enige in de top vier die ‘m volgde was Thomas Feurstein, die bezig is aan een ijzersterk seizoen en ook in Vallnord-Arcalis een podium plek naar zich toe trok. Gigi Rüf, maakte het podium compleet door een fijne run inclusief een backside 360.

Freeride World TourFoto: D. Daher – Freeride World Tour

Daarmee is het algemeen klassement als volgt:

Freeride World Tour

Ski Heren

Of Ivan Malakhov gemist werd? Natuurlijk, dat staat als een paal boven water, maar de heren die wel aan de start stonden in Andorra maakte er ook een enorm mooie wedstrijd van! Zo lieten ze nog maar eens zien dat het wedstrijdveld er eentje is waar je je vingers bij af kunt likken want de tricks vlogen je om de oren. Zo was er een plek in de face waar het na een tijdje bijna een must was om een backflip te doen, want iedereen deed ‘m!

En met name Drew Tabke want mamma mia wat was hij aan het beuken zeg! Helaas voor Drew viel hij op het einde richting de finish, anders had hij zonder twijfel een podiumplek te pakken. Maar goed, dat is in het land van de ‘als… dan…’, nu gaan we weer terug naar de keiharde realiteit waar Kristofer Turdell met alle plezier de eerste plek in het algemeen klassement voor z’n rekening nam.

Hij torpedeerde zichzelf van een vierde plek naar de eerste plaats en dit alles kwam vanwege zijn overwinning in Andorra, waarbij hij door o.a. een backflip en een 360 de meeste punten van de jury kreeg. Craig Murray uit Nieuw Zeeland ging voor het eerst in z’n Freeride World Tour carrière richting het podium en meteen als tweede in de ranking, Loïc Collomb-Patton werd naar de derde plek gedirigeerd door de jury.

Freeride World TourFoto: D. Daher – Freeride World Tour

Daarmee is het algemeen klassement als volgt:

Freeride World Tour

Snowboard Vrouwen

Dan snel door met de vrouwen, die gedomineerd zou gaan worden door de Oostenrijkse Manuela Mandl. Zij ging in Vallnord-Arcalis als een trein en dit werd ook door de jury gezien. Meerdere big airs en een solide run zorgde voor de meeste punten van de dag en daarmee de overwinning!

De andere vrouw die we vorige keer niet eens in de top vijf zagen eindigen pakte hier in Andorra meteen een podiumplek en dit alles door eveneens een solide run en meerdere ‘clean airs’ zoals de jury het zou benoemen. Haar naam is Audrey Hebert en zij wist onder andere Marion Haerty achter zich te houden, die genoegen moest nemen met de derde plek op het podium. “Ik ben echt super blij dat ik hier gewonnen heb!” Aldus Manuela Mandl. “Andorra is echt prachtig en we hadden echt onwijs veel geluk met de face en de sneeuw. Ik ben dan ook erg blij met dit resultaat!”

Freeride World TourFoto: D. Daher – Freeride World Tour

Daarmee is het algemeen klassement als volgt:

Freeride World Tour

Ski Vrouwen

Arianna Tricomi had de eerste plek van de tweede wedstrijd van het Freeride World Tour 2018 seizoen al in de pocket en in Vallnord-Arcalis zou ze dit nog maar eens dunnetjes overdoen. Nouja, dunnetjes, ze was gewoon dé vrouw van de dag en dit alles kwam door onder andere haar fijne 360 wat haar richting de eerste plek stuurde.

Hiermee zou ze Eva Walkner en Elisabeth Gerritzen naar lager gelegen plaatsen op het podium duwen, want die konden niet tippen aan de hoge score van de Italiaanse. Walkner was tussen haar en Gerritzen nog wel de beste, waardoor zij de tweede plek voor haar rekening nam. De Zwitserse Gerritzen landde meerdere straight airs en vanwege haar soepele run kreeg ze de derde plaats toegewezen.

Freeride World TourFoto: D. Daher – Freeride World Tour

Daarmee is het algemeen klassement als volgt:

Freeride World Tour

Bron:

Foto: D. Daher - Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws