Nieuws - 6 maart 2019   19:22 Freeride World Tour 2019 in Fieberbrunn: Recap & highlights edit

Door:

De wedstrijd van Vallnord-Arcalis is bevestigd voor morgenochtend, dus laten we eerst nog even snel terugblikken op de Freeride World Tour wedstrijd van Fieberbrunn!

Want eh… Dat hadden we nog niet met je gedaan. Zeggen we met een schaamtevolle blik uiteraard, want zo hoort het niet. Het hoort gewoon zo niet te gaan! Maar dat is wel hetgeen wat gebeurde, dus om alles nog even recht te trekken gaan we bij deze nog even terug naar het Oostenrijkse Fieberbrunn, waar de derde stop van de Freeride World Tour reeks verreden is.

De wedstrijd in Vallnord-Arcalis start morgen, als alles goed gaat, om half 9 dus zorg dat je wakker bent! Dat gezegd hebbende: Zullen we meteen maar met de wedstrijd verder gaan? Lijkt me wel he? Want het was een mooie dag in Fieberbrunn en dat gold niet alleen voor het weer, ook de atleten maakte er weer wat moois van!

Mannen Snowboard

De leider in het klassement zou zichzelf niet anders dan normaal voor de dag laten komen, want ook deze wedstrijd in Oostenrijk kon nu op het lijstje van wedstrijden die Victor De Le Rue heeft gewonnen. Dit werd uiteraard niet zomaar even één, twee, drie geregeld aangezien er meerdere 360’s aan te pas kwamen voordat meneer De Le Rue onderaan de face richting de finish snowboardde!

Hiermee kon hij Sammy Luebke, die ‘m dit seizoen al meermaals op de hielen heeft gezeten, wederom achter zich houden en ook Davey Baird uit Amerika mocht enkel naar de eerste plek kijken. Maar dan wel vanaf de tweede plek, want daar kwam de Amerikaan terecht.

Winnende run:

Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour

Highlights edit:

Vrouwen Snowboard

Waar Victor De Le Rue zijn naam dit seizoen na de wedstrijd meermaals door de speakers hoort galmen bij de heren snowboard, daar is het bij de vrouwen snowboard niet veel anders. Marion Haerty is namelijk dit jaar niet te stoppen en dat zou in Fieberbrunn tijdens de derde stop van de Freeride World Tour niet anders zijn.

Is het daardoor saai om naar te kijken? Zeker niet, maar het is gewoon bijna onmogelijk geworden voor de concurrentie om Haerty van haar troon te stoten! De Russin Anna Orlova kwam nog het dichtste bij de overwinning, waar Erika Vikander het podium compleet maakte. Een erg tevreden Marion Haerty stond dan uiteindelijk ook voor de microfoon. “Ik zag deze lijn vorig jaar al en die wilde ik erg graag rijden. Ik ben echt zo enorm blij en ik kijk met vertrouwen uit naar komende wedstrijd.”

Winnende run:

Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour

Highlights Edit:

Mannen Ski

Vorige keer was het Craig Murray die Kicking Horse met opgeheven hoofd wist te verlaten na z’n winnende run, kon hij dat dit keer in Fieberbrunn nog maar eens doorzetten? Er is namelijk genoeg concurrentie die maar wat graag van plek wisselt met Craig Murray!

Antwoord op die vraag is dan ook te beantwoorden met een ‘nee’ en gezien het veld is dat zeker niet beschamend, maar toch is het jammer voor Craig Murray. Wie Fieberbrunn dan wel met een eerste plaats verliet? Markus Eder!

De Italiaan is bezig aan een ijzersterk seizoen en dat liet hij in Fieberbrunn nog maar eens zien! Andrew Pollard en Léo Slemett gingen voor de respectievelijke tweede en derde plaats, waardoor er geen plek meer was voor regerend kampioen Kristofer Turdell die genoegen moest nemen met een vierde plek.

Winnende run:

Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour

Highlights edit:

Vrouwen Ski

Waar ze vorige wedstrijd nog een negende plaats liet noteren, daar ging het bij Hedwig Wessel dit keer wat meer voor de wind. De Peak Performance atlete kon namelijk afrekenen met het complete veld en zo de spaarzame 2500 punten in haar tas mee naar huis nemen. “Dat ik al op de top van deze bergen kan staan geeft me al zoveel energie! Ik ben erg dankbaar dat ik de Freeride World Tour mag rijden, maar ook dat ik met deze vrouwen mag samenzijn. Ik heb de lijn gereden die ik wilde en om het af te maken was die backflip wel erg lekker.”

Daardoor ging de eerste plaats verloren aan Wessel, waardoor Jacqueline Pollard genoegen moest nemen met een tweede plaats. De Zwitserse Elisabeth Gerritzen zag haar run uitmonden in een derde plaats.

Winnende run:

Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour

Foto: Jeremy Bernard

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws