Nieuws - 26 januari 2019   11:30 Freeride World Tour 2019 in Hakuba: Recap & Highlights edit

Door:

De Freeride World Tour is afgetrapt en meteen werden alle kaarten op tafel gegooid, benieuwd wie ‘m heeft gewonnen én wil je bewegende beelden zien? Check ‘t na de klik!

Op de eerste dag van de wedstrijdwindow een wedstrijd verrijden, het komt niet vaak voor, maar we waren maar wat blij dat het toch gebeurde. Ook voor de atleten is het altijd maar afwachten hoe de wedstrijd gaat verlopen en al helemaal wanneer je in Hakuba, Japan bent. Want remember vorig jaar nog? Toen moest de complete wedstrijd omgezet worden naar Kicking Horse, Canada!

Ja, dat is dus dit keer niet het geval geweest en de organisatie liet weten dat de atleten epische condities voor hun neus hebben gekregen! Grote vraag was natuurlijk hoe onder andere Travis Rice en Tanner Hall het er vanaf zouden brengen, dus we gaan snel door met de wedstrijd:

Mannen Snowboard

Zoals gezegd waren alle ogen gericht op de Amerikaanse snowboarder Travis Rice, die vorig jaar ook al de overwinning naar zich toe wist te trekken. Kon hij dat dit keer wederom doen? Antwoord op de vraag is een volmondige ‘ohjazeker!’ en dit alles vanwege een enorme 720 die hij in z’n run wist te verwerken. Het werd dus strijden om de tweede plaats voor de rest van het veld en hier wist Gigi Rüf zich de beste papieren toe te eigenen. Davy Baird pakte de enige plek op het podium die over was en dat deed hij met een grote grijns op z’n gezicht. Een stylishe method en een 360 zorgde dat hij ‘m veilig wist te stellen!

Freeride World Tour

Vrouwen Snowboard

Waar Anna Orlova vorig jaar nog genoegen moest nemen met een tweede plaats, daar kon ze dit jaar in haar handjes knijpen. Er stond uiteindelijk namelijk niemand boven haar op de ranglijst! De Russin pakte hiermee bij de eerste wedstrijd de volle mep wat betreft klassementpunten, waarmee ze Manuela Mandl achter zich kon houden. Op de vraag waar Marion Haerty is gebleven kunnen we je vertellen dat de Freeride World Tour kampioen van 2017 op de derde plek is terecht gekomen waardoor het podium compleet was.

Freeride World Tour

Mannen Ski

Door naar de heren, waar er, net zoals bij de heren snowboard, een atleet aan de start stond waar je bek van te voren van open zou gaan vallen. Tanner Hall had zichzelf namelijk richting Hakuba gestuurd en hij kwam met 1 doel: winnen! De ‘freeskiing founding father’ zoals de Freeride World Tour ‘m noemde, kwam dichtbij, maar moest wel z’n meerdere erkennen in Markus Eder die er met de overwinning vandoor ging. Al met al wel een mooie binnenkomer voor Tanner Hall, die Tom Peiffer naar de derde plaats wist te sturen.

Freeride World Tour

Vrouwen Ski

De laatste categorie in de recap, maar zeker niet de minste van de wedstrijd. Bij de vrouwen ski categorie was het namelijk niemand minder dan Arianna Tricomi die haar ski’s richting de overwinning wist te sturen! Daarmee kwam ze nog maar eens op de hoogste trede van het podium terecht en dit alles door haar progressieve run in combinatie met een 360. Voor de overige twee plaatsen op het podium zou de strijd gaan tussen Maude Besse en Elisabeth Gerritzen, waarbij laatstgenoemde net naast het net viste. Elisabeth moest de Freeride World Tour nieuwkomer Maude Besse voor zich dulden en daarmee werd ze naar de derde plek op het podium gedrukt.

Freeride World Tour

Fotocredits: D.Daher voor Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws