Nieuws - 8 februari 2019   20:01 Freeride World Tour 2019 in Kicking Horse: Recap & highlights edit

Door:

Ook de Freeride World Tour wedstrijd in Kicking Horse, Canada is verreden en de atleten zouden koude condities met een heerlijke face op hun bord krijgen!

En daarmee werd de tweede wedstrijd van het Freeride World Tour 2019 seizoen er wederom eentje die je eigenlijk gewoon gezien had moeten hebben. Maar goed, we begrijpen aan de andere kant ook dat kwart voor vijf niet echt een tijdstip is waar iedereen kan kijken. Hoe dan ook, na Japan was Kicking Horse de plek om naar toe af te reizen en zoals gezegd: daar was het rete koud.

Mannen Snowboard

Maar dat zou voor iedereen hetzelfde zijn natuurlijk, dus het was gewoon zaak om als een baas naar beneden te komen en de rest van het veld achter je te laten. Dat is dan ook iets wat Victor De Le Rue heeft gedaan en daarmee liet hij nog maar eens zien dat hij de wild card voor de Freeride World Tour meer dan waard is!

Daarmee liet hij de overige atleten met een glimlach op z’n gezicht allemaal achter zich en als je weet hoe dat veld eruit ziet… Dan snap je dat Victor De Le Rue een erg goede prestatie heeft geleverd. Namen als Thomas Feurstein, Gigi Ruf en Davey Baird kon je namelijk ook terugvinden op de startlijst, maar stuk voor stuk liet hij die achter zich. Zelfs Sammy Luebke en Blake Hamm konden niet aan ‘m tippen, waarna zij respectievelijk tweede en derde werden.

Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour

Highlights edit:

Vrouwen Snowboard

In Hakuba, Japan was het Anna Orlova die zich richting de hoogste trede van het podium wist te stunten en de grote vraag was dit keer dan ook: kon ze gaan voor de twee uit twee? Het zou in ieder geval wel een erg goede stap in de richting van het kampioenschap zijn! Helaas voor Orlova ging die vlieger niet op en moest ze genoegen nemen met een zesde plaats. Ver van het podium dus, waar het naderhand Marion Haerty was die met de champagne mocht gaan spuiten!

De tweede plaats werd opgeeist door Wakana Hama, de Japanse atlete die de vorige keer nog richting de zevende plek werd gewezen. Manuela Mandl kon wel de twee uit twee achter haar naam zetten, en met die twee uit twee bedoelen we dat ze op het podium stond!

Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour

Mannen Ski

De grootste groep van het Freeride World Tour deelnemersveld zou ook dit keer in Kicking Horse aanwezig zijn. De vorige keer was het uiteraard Tanner Hall die hoge ogen wist te gooien, maar we weten allemaal dat hij Japan niet met de hoogst aantal punten heeft verlaten. Maar het scheelde niet veel! Daarom was het voor ons in Kicking Horse niet anders, kon hij namelijk wederom een plek op het podium veroveren?

Antwoord hierop is nee en zelfs een top tien plek werd krap. Het was dan ook de jonge Craig Murray die er met de hoofdprijs vandoor ging en hij ging dan ook als de brandweer:

Markus Eder, de man die de ranglijst aanvoerde voordat er in Kicking Horse afgetrapt werd, zou z’n wereld titel nog steeds in het oog houden want ook al kon hij ‘m niet winnen: de tweede plek werd wel veilig gesteld. De Canadees Logan Pehota zou met een heerlijke lijn de laatste plek op het podium voor z’n rekening nemen.

Freeride World Tour Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour Freeride World Tour

Highlights edit:

Vrouwen Ski

De regerend kampioen Arianna Tricomi zou in Kicking Horse een tegenstander van formaat tegen gaan komen want niemand minder dan Jacqueline Pollard was on fire in Canada! Tijdens de tweede stop van de Freeride World Tour stuurde zij haar ski’s dermate leip over de berg dat de jury niets anders kon dan haar de eerste plaats toewijzen:

Daar kon de Italiaanse niet aan tippen, ook al was een tweede plaats eveneens iets om trots op te zijn. Haar technische lijn zorgde ervoor dat ze Hazel Birnbaum naar de derde plek wist te dirigeren en daardoor hield ze de leiding in het klassement.

Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour

Highlights edit:

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws