Nieuws - 8 maart 2019   17:12 Freeride World Tour 2019 in Ordino-Arcalis: Recap & highlights edit

Door:

De vierde wedstrijd in het Freeride World Tour seizoen is verreden en het zou voor een aantal atleten een toch wel belangrijke gaan worden. Benieuwd wie er goed heeft gepresteerd en wie er achter is gebleven?

En met ‘belangrijk’ bedoelen we erg belangrijk aangezien na deze wedstrijd gekeken zou gaan worden wie er dalijk richting Verbier mag voor de Xtreme wedstrijd. Dat is namelijk een wedstrijd waar je als atleet toch wel even extra warm voor loopt en al helemaal als je weet dat áls je mag gaan, je ook meteen tot een erg selecte groep freeriders behoort. Maar ja, dan moet je dan wel hier even goed presteren. Minimaal! Aangezien de vorige scores ook nog eens meegenomen worden.

Je snapt nu dus wel dat er genoeg reden was voor alle atleten om er iets moois van te maken en dat gebeurde dan ook. Laten we dus maar snel beginnen!

Mannen snowboard

Toen de stream startte kwam de tekst nog omhoog dat ‘Victor De Le Rue’ goede kans had om ‘m te winnen en ergens klopte dat uiteraard ook wel. Want eh… We weten niet of je de rest van het seizoen hebt meegekeken? Maar deze beste kerel is bezig met een heerlijk seizoen in de Freeride World Tour!

Ook al blijkt nog maar eens dat successen uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, want Victor De Le Rue moest in Ordino-Arcalis zijn meerdere erkennen in Blake Hamm aangezien de Amerikaan nog even een tandje harder naar beneden is gekomen. Voor de algemene ranking maakt dit overigens weinig uit, want de Fransoos blijft op de eerste plaats staan, ook al loopt Davey Baird wel wat minder uit dan de vorige keren. Baird wist namelijk beslag te leggen op de derde plek en daardoor is het spannend te noemen bovenin de ranglijst!

Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour

Highlights edit:

Vrouwen Snowboard

Okay. Je mag één keer raden wie er bovenaan het uitslagen formulier staat bij de categorie vrouwen snowboard.

Correct! Marion Haerty heeft ook Ordino Arcalis op haar lijstje gezet van overwinningen want ook hier was ze niet te evenaren. De Française zag haar run uitmonden in een eerste plaats en daardoor is ze niet meer in te halen voor het algemeen klassement. Ergens ook niet zo vreemd natuurlijk, als je alles weet te winnen wat er maar op de kalender staat, maar toch is het een prestatie van jewelste!

De kersverse Freeride World Tour kampioene was dan ook in de zevende hemel. “Ik ben zo enorm blij dat ik mijn tweede Freeride World Tour titel heb gewonnen! De run die ik heb gekozen was nogal last minute, maar hij paste wel bij mijn style en gelukkig ging alles goed. Ik had echt enorm veel plezier in m’n run en de sneeuw was goed dus dat is erg fijn!”

Anna Orlova en Erika Vikander maakte met de respectievelijke tweede en derde plaats het podium compleet en de oplettende kijker ziet dat daarmee het podium in Fieberbrunn is gekopieerd.

Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour

Highlights edit:

Mannen Ski

Kristofer Turdell heeft het dit seizoen zwaar met alle concurrentie die links en rechts in het veld te vinden zijn, maar in Andorra kon hij alsnog zijn rug rechten en er zelfs bijna nog een overwinning uithalen! We zeggen bijna, want Leo Slemett was een tikkie beter dan de Zweed en daardoor nam hij de maximale hoeveelheid punten mee naar huis, ook al is een tweede plek voor Turdell eveneens een mooie. En meteen een belangrijke voor het klassement!

“Het was geen gemakkelijke wedstrijd vandaag,” start Leo Slemett. “De condities waren niet perfect en daardoor moest ik keuzes maken. De lijn die ik wilde rijden heb ik dan ook niet gereden en het werd wat last minute improviseren. Maar goed, ik had plezier tijdens m’n run, ik ging super snel en het zorgde dat ik weer terug ben in de game. Een derde plek overall is lekker, dus Verbier gaat een mooie worden. Bring it on!”

Andrew Pollard nam plaats op de derde trede van het podium en mocht zo 1980 punten bijschrijven. Tanner Hall ging voor de tweede keer op een rij onderuit en liet weten extra gemotiveerd te zijn om bij Verbier beter te presteren!

Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour

Highlights edit:

Vrouwen Ski

Last but not least, vrouwen ski categorie. Bovenin het algemeen klassement is het heel spannend te noemen en dat komt mede door de overwinning van Hedvig Wessel in Fieberbrunn. Daarmee werd het gat naar de nummer één iets wat gedicht en dus zou een eventuele tweede overwinning van Hedvig Wessel nog wel eens voor de nodige opschudding kunnen zorgen!

Die opschudding bleef alleen uit, want Hedvig bleef steken op de vijfde plek en Jaclyn Paaso ging er met de overwinning vandoor. Die had de Amerikaanse overigens ook hard nodig om een beetje in de race te blijven aangezien ze hiermee nu op de vijfde plek staat. Arianna Tricomi zag haar run in Andorra in een tweede plek veranderd worden waardoor ze nog steeds de leider in het algemeen klassement is. Niet dat het meer veel scheelt met de nummer twee, Jacqueline Pollard, maar dat zijn zorgen voor Verbier. Pollard is bezig aan een ijzersterk rookie seizoen en de derde plaats in Andorra is daar het levende bewijs van!

Freeride World Tour

Daardoor ziet het algemeen klassement er als volgt uit:

Freeride World Tour

Fotocredits: Maria Knoll / Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws