Nieuws - 25 januari 2020   8:48 Freeride World Tour 2020 in Hakuba: Recap & highlights edit

Door:

Zeauw, het seizoen van de Freeride World Tour is afgetrapt en wel met een hoop leipe runs die de atleten in Hakuba, Japan lieten zien. Benieuwd naar de uitslagen én de winnende runs én de highlights edit? We hebben alles voor je klaar staan!

Finally! Het duurde even, maar we zijn weer gestart hoor. Naja, het duurde niet even. Het duurde echt ontzettend lang. Maar hoor je ons nu klagen?

Oh zeker niet, want we hebben heerlijk zitten genieten van de wedstrijd in Japan. De livestream had natuurlijk wel wat voeten in de aarde vanwege het feit dat hij niet helemaal live was, maar daarover gaan we het nu niet hebben. Dat komt in een ander artikel, voor nu is het tijd om de categorieën eens te bekijken!

Mannen Snowboard

Er was namelijk genoeg te beleven daar in Japan en eigenlijk alleen al als we naar de startlijst keken werden we vrolijk. Davey Baird liet verder voorafgaand aan de wedstrijd nog weten dat hij het landschap wel meer dan prima vond omdat het zo speels is, zou hij dat om kunnen zetten in een goede positie op de ranglijst?

Antwoord op de vraag is ja en nee. Ja, omdat hij gewoon op een meer dan prima vijfde plek terecht is gekomen en nee, omdat hij het waarschijnlijk iets hoger had ingeschat. Of gehoopt. Maar goed, met jongens als Sammy Luebke, Jonathan Penfield en wild card houder Elias Elhardt op de lijst…

Elhardt was overigens echt enorm lekker bezig aangezien z’n run uitmondde in een podiumplek en hij daardoor meteen even liet zien dat hij gearriveerd is. Grote winnaar van de dag was toch wel Victor De Le Rue, die aan het begin van de rit mocht starten en niet meer van z’n troon afkwam. Check z’n run hieronder, de Amerikaan Nils Mindnich zorgde ervoor dat de tweede plek op z’n naam kwam te staan.

Freeride World Tour

Vrouwen Snowboard

We wilden eigenlijk een intro houden over Nuria Castán Barón, de snowboardster die een wild card had gekregen omdat Manuela Mandl moest afzeggen vanwege een blessure, maar alles werd een beetje overschaduwd door één persoon. Haar naam luistert onder andere naar de naam Freeride World Tour winnares 2019 en in dat geval zeg jij natuurlijk: Marion Haerty!

Juist, goed op de hoogte, kudos voor jou. Wil je misschien ook meteen event recaps schrijven en dergelijke?

Oh, wait, we dwalen af, maar we zijn wel serieus overigens. Mail daarvoor even naar info@snowchamps.nl, dan gaan we hier even verder met de Freeride World Tour Vrouwen Snowboard categorie. Marion was namelijk gewoon oppermachtig en zo liet ze Michaela Davis-Meehan achter zich, waar Erika Vikander de derde plek voor haar rekening nam.

Freeride World Tour

Snowboard Highlights

Vrouwen Ski

De vrouw die gebeat moest worden én die voorafgaand aan de wedstrijd al in de spotlights stond was natuurlijk Arianna Tricomi. De Italiaanse skister is namelijk de regerend kampioen bij de Freeride World Tour en ze wist ook nog eens The North Face aan zich te binden. We snappen The North Face ook wel dat ze Tricomi in hun team willen want het betaalt zich in Hakuba meteen uit.

Tricomi wist haar ski’s namelijk richting de tweede plaats te sturen en daarmee meteen op het podium terecht te komen. Grote afwezige op dat befaamde podium was toch wel Jacqueline Pollard, de nummer twee van vorig jaar. Een zevende plek zal dan ook niet iets zijn waar ze vrolijk van wordt en in Kicking Horse zullen we zeker weten een getergde Pollard terugzien!

Winnares van de 2020 Hakuba editie was Hedvig Wessel, de Peak Performance atlete kon met deze run de jury dermate imponeren dat ze de hoogste score toegewezen kreeg:

Freeride World Tour

Mannen Ski

Een nieuw seizoen, een nieuwe atletenlijst en geen regerend kampioen aan de startgates van Hakuba. De Italiaan Markus Eder besloot namelijk dat hij liever aan persoonlijke projecten werkte dan de wereld over reizen voor de Freeride World Tour en dat is natuurlijk z’n goed recht. Het is jammer, maar het is z’n goed recht.

Aan de andere kant geeft dat meteen voor de rest van het veld extra kans om die titel in de wacht te gaan slepen en ook dit keer waren er namen op de lijst waardoor je in je handjes kon wrijven. Wat te denken van Aymar Navarro, Leo Slemett, Tanner Hall, Peak Performance atleet Kristofer Turdell of nieuweling Tim Durtschi?

Allemaal namen die je vrolijk moeten maken, maar we moeten je meteen vertellen dat geen van deze atleten op het podium stond. Wait, what? Yup. It’s true. Die plekken waren weggelegd voor Reine Barkered (3e) en Hank Bilous (2e), met als grote winnaar de Amerikaan Drew Tabke! En die Tabke, die ging full send:

Freeride World Tour

Ski Highlights

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws