Nieuws - 24 februari 2021   17:39 Freeride World Tour 2021 #1 Ordino Arcalis: Recap, Winnende runs & Highlights Edit

Door:

Nou we zijn los hoor! De Freeride World Tour heeft z’n eerste wedstrijd verreden en wel in Andorra. Benieuwd naar de winnaars en of je spullen hebt gewonnen met de Peak Performance Fun Bet?

Eerst de hele wedstrijd terugkijken voordat je hieronder wat gaat doen? Dat kan! Gewoon even op deze blauwe tekst klikken.

Een heerlijk zonnetje, een meer dan lekker deelnemersveld én ook nog eens een livestream waar we van mee konden kijken. De Freeride World Tour had een mooie setting om de eerste wedstrijd tot een succes te brengen en de atleten deden eveneens een duit in het zakje!

Ski Vrouwen

Geen Arianna Tricomi die op het podium stond te pronken, maar wel Hedvig Wessel die zich op de hoogste trede mocht hijsen. Tricomi was overigens volledig afwezig vanwege, naar alle waarschijnlijkheid, filmverplichtingen, en dat was jammer. Erg jammer. Maar goed, de rest van het veld was goed van start gegaan en daarmee Hedvig Wessel als beste.

Vorig jaar wist ze ‘m ook al te winnen en nu was het een backflip die de kers op de taart was van Hedvig’s run. Daarmee liet ze Juliette Willmann en Maude Besse achter zich. Willmann kreeg overigens ook loon naar werken, aangezien ze een strak trainingsprogramma voorgeschoteld gekregen voorafgaand aan de eerste Freeride World Tour stop in Andorra. Bekijk de winnende run van Hedvig Wessel hier:

Freeride World Tour

Ski Mannen

Een van de rookies in de Freeride World Tour die niets liet merken van z’n zenuwen was Ross Tester. De in 2017 al gekroonde Freeride World Tour Junior Kampioen leverde namelijk een heerlijke run af in Andorra en ze durfden zelfs zover te gaan dat het een ‘freestyle masterclass’ werd genoemd. Daarmee knalde hij naar de eerste plek, waar de Fransman Maël Ollivier de tweede plek voor z’n rekening zou nemen. Blake Marshall maakte het podium compleet.

“Ik had echt nooit verwacht dat ik tijdens m’n eerste event zou winnen”, aldus winnaar van de eerste Freeride World Tour stop in Andorra Ross Tester. “Alle training en alles daarbuiten kwam bij elkaar en het is zeker weten een droom die voor me uitkomt.” Winnende run van Ross Tester hier:

Freeride World Tour

Ski highlights edit

Snowboard Vrouwen

Als er ergens een categorie was waar je bijna voor 100% zekerheid in kon vullen wie er tijdens de Freeride World Tour stop in Andorra zou gaan winnen dan is het wel de snowboard vrouwen categorie. Marion Haerty is namelijk bezig om haar monsterlijk goede lijn van vorig jaar door te zetten en dat liet ze zien in Andorra.

“Het was een goede eerste seizoensrun en ik ben daar erg blij mee”, aldus Marion Haerty. “Soms ben ik niet honderd procent tevreden en ondanks dat de condities niet erg makkelijk waren ben ik wel tevreden met m’n eerste plek. Uiteraard probeer ik dit door te zetten!” Erika Vikander was op de tweede plek terug te vinden, net voor Katie Anderson. Winnende run van Marion Haerty hier:

Freeride World Tour

Snowboard Mannen

Net zoals bij de skiënde mannen was het ook bij de snowboarders aan de orde van de dag: een rookie heeft de eerste Freeride World Tour wedstrijd in Ordino Arcalis gewonnen! Cody Bramwell is z’n naam en dat is ook wel het mooie aan de Freeride World Tour, het kan zomaar compleet omslaan en zo staat er iemand op de eerste plaats. Iemand die het zeker verdiend overigens!

“Ik was echt super nerveus. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en ‘the big trick’ kwam ook prima uit. Erna heb ik ‘m aan de rest van m’n run geregen. Ik ben sprakeloos!” vertelt Cody Bramwell. Met z’n heerlijke run stuurde hij Blake Moller en Nils Mindnich naar de rest van het podium. Winnende run van Cody Bramwell hier:

Freeride World Tour

Snowboard highlights edit

Fotocredit frontpage foto én podiumfotos: D.Daher voor Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws