Nieuws - 20 september 2018   11:10 Freeride World Tour kampioene Lorraine Huber stopt met wedstrijden

Door:

Een FWT veteraan hangt de ski’s aan de wilgen! Althans, voor de wedstrijden. Na acht seizoenen meedoen heeft de Oostenrijkse Lorraine Huber besloten om te stoppen met de Freeride World Tour! 

“Ik heb acht intense en onvergetelijke jaren gehad in de FWT en ik ben heel blij dat ik mijn carrière kan beëindigen op een hoogtepunt”, aldus Huber. In 2017 wist ze haar droom waar te maken door de eindoverwinning te pakken in de Freeride World Tour, waardoor ze ook nog eens de titel van Vorarlberg Sportvrouw van het Jaar wist te claimen.

Vorig jaar werd ze derde in het eindklassement nadat ze de stop in Fieberbrunn wist te winnen en een tweede plek claimde bij Xtreme Verbier.

“Lorraine Huber is een van de beste vrouwelijke skiërs die we in de Tour hebben gehad, ze wist een wereldtitel te winnen en heeft grote toewijding aan de sport laten zien. Lorraine is een grote speler geweest in het vooruitbrengen van de sport. Ze heeft haar passie met ons gedeeld en gaat haar ervaring nu doorspelen aan de volgende generatie, wat geweldig is. Bedankt Lorraine!” zegt Nicolas Hale-Woods, CEO van de Freeride World Tour.

Lorraine HuberFoto: Mia Maria Knoll / Freeride World Tour

Het feit dat Lorraine stopt met de FWT, betekent niet dat ze niks meer gaat betekenen in de skiwereld. “Ik wil al mijn energie in nieuwe projecten stoppen. Het is voor mij heel erg belangrijk om mijn kennis en ervaring te delen voor de komende generatie en dan met name de vrouwelijke skiërs. Mede daarom ben ik van plan om mijn vrouwelijke freeride camps in Lech am Arlberg uit te breiden. Ook zal ik bezig zijn met het produceren van skifilms. Mijn volgende grote doel is het afmaken van mijn Master ‘Mental Strength Coaching’ aan de Universiteit van Salzburg. Daarmee kan ik atleten op professionele wijze coachen om het volledige potentieel te behalen.”

Oftewel, we gaan Lorraine Huber nog vaak zat zien in de wintersportscene. Het vertrek van Huber betekent uiteraard ook dat er weer een extra plekje op de startlijst van de Freeride World Tour vrijkomt, die waarschijnlijk opgevuld gaat worden door een van de freeriders die voldoende punten heeft weten te verzamelen in de Freeride World Qualifiers reeks!

Bron:

Foto: Mia Maria Knoll / Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

23 juni 2019

Zondag WTF #334

Het nationale hitteplan is in gang gezet, dus dat wil zeggen dat je nog harder moet chillen. We’ve got your back!  Lees Meer…

Meer Nieuws