Nieuws - 5 november 2020   14:21 Freeride World Tour schrapt Japan & Canada voor FWT 21, kansen voor nieuwe Europese wedstrijden

Door:

Het ging allemaal zo voortvarend voor de Freeride World Tour, maar ook zij zijn nu door het coronavirus gedwongen om wedstrijden te schrappen. Maar! Er is hierdoor ook goed nieuws te melden en dat is dat ze opzoek zijn naar Europese alternatieven!

Dat laatste is toch wel een klein lichtje in donkere dagen zullen we maar zeggen. Pijnlijk blijft het natuurlijk zeker, aangezien de wedstrijden in Hakuba, Japan en Kicking Horse, Canada toch wel grote jongens waren. Niet alleen vanwege het atletenveld, want die is in het begin hetzelfde, maar wel de setting waar de deelnemers in terecht komen.

Officiële reactie Freeride World Tour

De Freeride World Tour is elk jaar bezig om een wedstrijd van hoog niveau te organiseren en het is dan ook erg spijtig dat er door de eerste twee wedstrijden een rode streep gaat. “With international travel becoming increasingly difficult due to the COVID-19 pandemic, the FWT and local organisations have decided to cancel the 2021 events in Hakuba and Kicking Horse Golden BC. This decision was made to ensure the health and safety of the athletes, staff, partners, fans and local organisers”, aldus de Freeride World Tour, maar zoals gezegd is er ook iets positiefs te melden. “Although the epic conditions in Japan and Canada will be missed, the FWT is already in discussion with various European resorts to replace these cancelled events. Minimising travel between competitions will limit the risk and make it easier to comply with international travel restrictions.”

Reacties uit het veld

Dat laatste geeft natuurlijk wel mogelijkheden en het is mooi om te zien dat de Freeride World Tour het er niet bij laat zitten. Overigens zijn alle partijen het erover eens dat de wedstrijden in deze tijden niet door zouden moeten gaan. Zo meldt Yojiro Fukushima van Hakuba: “As Freeride World Tour’s No.1 priority is ‘Safety First’, now is the time to enjoy freeriding in your hometown or places close to you. Winter comes every year, and the spirit of freeriding will never die” en ook Area Manager van Kicking Horse Mike Rubinstein meldt: “Though it is extremely disappointing that the 2021 Freeride World Tour event in Golden, BC at Kicking Horse Mountain Resort is being cancelled, it is the right course of action. We are already excited to welcome the FWT back to Kicking Horse in 2022! I wish everyone a safe, and hopefully powder filled winter.”

Het is dus zuur, maar we moeten er even doorheen en hopelijk kan de Freeride World Tour in 2022 wel gewoon weer in Japan en Canada neerstrijken. Tot die tijd wordt er gekeken naar opties in Europa, welke denk jij dat het gaat worden?

Fotocredit: M. Knoll voor Freeride World Tour

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws