Nieuws - 11 januari 2019   13:30 Freeride World Tour verrijkt zich met drie safety partners

Door:

De Freeride World Tour was al in samenwerking met ISTA en RECCO en daar komen nu maar liefst drie andere partners bij!

“Safety First!” moeten ze bij de Freeride World Tour hebben gedacht en we geven ze hierin volledig gelijk. Het is altijd een dingetje bij de wedstrijden en dan kan je beter via de ‘better safe, than sorry’ ideologie werken dan andersom.

Het is dan ook niet vreemd om te horen dat de Freeride World Tour nu in zee is gegaan met Black Diamond, Pieps en Vibram, terwijl ze de samenwerking met ISTA (International Snow Training Academy -red.) en RECCO ook nog eens hebben verlengd. “Veiligheid is nu en zal altijd prioriteit nummer één zijn voor de Freeride World Tour,” begint Julien Hess, General Manager van de FWT. “Met dank aan onze partnerships met Black Diamond, Pieps, Vibram, RECCO en ISTA kunnen we ten opzichte van veiligheid op de berg veel versterken. Dan hebben we het over de uitrusting, maar ook wanneer we kijken naar goede training valt er altijd wat te leren. Op deze manier kunnen we problemen uit de weg gaan en waar nodig op een goede manier redden.”

Black Diamond & Pieps

Black Diamond en Pieps zullen de komende drie jaar de officiële leverancier en safety partner worden. Verder zullen ze de atleten van airbag’s, scheppen, sondes en piepers voorzien, waardoor iedere atleet volledig voorbereid zal zijn. Daarnaast worden er tijdens evenementen safety workshops gegeven worden, dus als je bij een Freeride World Qualifier wedstrijd of de Freeride Junior Tour bent kan je ze tegen gaan komen.

“Snow safety heeft Black Diamond en Pieps altijd gedreven om nieuwe tools uit te vinden die mensen kan helpen om veilig backcountry te kunnen gaan,” legt Jan-Willem Driessen, Vice-President Marketing van Black Diamond uit. “Een partnership met de Freeride World Tour geeft ons de mogelijkheid om de jongere groep skiërs en snowboarders aan te spreken die op reguliere basis buiten de pistes gaan. En of het nou een airbag van ons is of een schep, onze collectie biedt iets voor de interesse van deze skiërs en snowboarders.”

Al met al heeft de Freeride World Tour hier een mooie samenwerking bij gekregen. Veiligheid zal altijd een ding zijn bij de wedstrijden en het is dus goed dat ze het zo willen inperken. Want naar nul krijgen lukt niet, maar minimaliseren richting nul is een goed streven!

 

Fotocredit: D.CARLIER

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws