Freeride. Nieuws - 20 oktober 2020   9:42 Freerider overleden op Kitzsteinhorn na val in gletsjerspleet

Door:

Gisteren heeft de bergredding het lichaam van een 23-jarige freerider geborgen op de Kitzsteinhorn. De Oostenrijkse man viel tijdens zijn afdaling op zondag ineens weg en op maandag werd hij tijdens een zoekactie gevonden in een gletsjerspleet. 

De 23-jarige freerider uit Maishofen was aan een afdaling begonnen in het gebied rondom de X1 freeride route op de Kitzsteinhorn, toen zijn vrienden hem ineens weg zagen zakken. Uiteraard werd gelijk de bergredding opgeroepen en een lokaal lid van de bergredding was toevallig met een skitour bezig in de regio, waardoor hij snel ter plaatse was en zich met een touw liet zakken in de gletsjerspleet.

Op zondag konden slechts delen van zijn uitrusting gevonden worden, maar de man zelf kon niet bereikt worden. Hoewel de zoekactie lang door bleef gaan, moesten ze deze toch echt staken omdat het gevaar vanwege vallende sneeuw heel erg hoog begon te worden. De volgende dag kon men pas weer beginnen aan de reddingsactie, samen met een specialistisch team en uitrusting, waaronder een speciale stoom sonde die gebruikt wordt om snel door samengeperste sneeuw heen te stoten.

Nadat men ongeveer 40 meter af zakte in de gletsjerspleet, werd het lichaam van de freerider gevonden en kon het lichaam daadwerkelijk geborgen worden.

Gerelateerde posts:

Meer Freeride:

Meer Freeride