Nieuws - 1 juni 2020   15:37 FWQ talent Hugo Hoff overleden na val op Mont Blanc

Door:

Triest nieuws uit Frankrijk. Hugo Hoff, een van de talenten uit de Freeride World Qualifiers, is overleden tijdens een val op de Mont Blanc! 

Hugo Hoff, 21 jaar, was samen met een vriend op de Mont Blanc toen het mis ging in de Gervasutti Couloir. Hugo kwam daar ten val en stortte vervolgens ruim 700 meter naar beneden. Over het ongeval is verder nog niet beeld bekend, de Franse politie gaat in ieder geval een onderzoek doen naar de val en hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De vriend van Hugo die ook in de couloir aanwezig was, kwam eveneens ten val, al kon hij zichzelf nog wel redden en heeft hij het met minimale verwondingen overleefd. Het enige wat de politie kwijt wil over het ongeval is dat er geen lawine aan te pas was gekomen of een andere vorm van ‘losbrekende sneeuw’. Meer details over de oorzaak worden mogelijk later bekend gemaakt.

Hugo gold als een van de talenten van de FWQ. In seizoen 2019 greep hij nog nét naast een FWT ticket en de verwachting was dat hij het zeker nog wel tot de FWT zou schoppen.

 

Foto: Marker

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

En, volledig lam het terras af gekropen? Of heb je de stad leeggekocht? Hoe dan ook, op zondagavond moet je maar één ding doen: chillmode XL!  Lees Meer…

WTF

25 april 2021

Zondag WTF #426

Terwijl het winterseizoen er wel zo’n beetje op zit, is er in ieder geval een beetje licht aan het einde van de tunnel. Klaar voor de terrassen?  Lees Meer…

Meer Nieuws