Nieuws - 1 juni 2020   15:37 FWQ talent Hugo Hoff overleden na val op Mont Blanc

Door:

Triest nieuws uit Frankrijk. Hugo Hoff, een van de talenten uit de Freeride World Qualifiers, is overleden tijdens een val op de Mont Blanc! 

Hugo Hoff, 21 jaar, was samen met een vriend op de Mont Blanc toen het mis ging in de Gervasutti Couloir. Hugo kwam daar ten val en stortte vervolgens ruim 700 meter naar beneden. Over het ongeval is verder nog niet beeld bekend, de Franse politie gaat in ieder geval een onderzoek doen naar de val en hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De vriend van Hugo die ook in de couloir aanwezig was, kwam eveneens ten val, al kon hij zichzelf nog wel redden en heeft hij het met minimale verwondingen overleefd. Het enige wat de politie kwijt wil over het ongeval is dat er geen lawine aan te pas was gekomen of een andere vorm van ‘losbrekende sneeuw’. Meer details over de oorzaak worden mogelijk later bekend gemaakt.

Hugo gold als een van de talenten van de FWQ. In seizoen 2019 greep hij nog nét naast een FWT ticket en de verwachting was dat hij het zeker nog wel tot de FWT zou schoppen.

 

Foto: Marker

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws