Nieuws - 17 november 2016   9:47 Gaat Ischgl boetes uitdelen voor skischoenen tijdens après-ski? – Update

Door:

We kwamen een bijzonder stukje nieuws tegen op Facebook! Een brief die ondertekend lijkt te zijn door de burgemeester van Ischgl zegt namelijk dat ze de après-ski in het Oostenrijkse dorp aan willen pakken. Het resultaat? Dikke boetes vanwege skischoenen! Update 19 november

Na een lange dag op de pistes direct de bar inrollen om de nodige pilsjes te drinken, wie doet dat nu niet? Als het aan Ischgl ligt is daar op zich niks mis mee maar moet je vanaf dit seizoen wel op de klok gaan letten. Ze geven zelf aan dat ze ‘willen werken aan de kwaliteit van de après-ski’ en daar horen de nieuwe regels ook bij.

In de brief staat dat het vanaf dit seizoen verboden is om tussen 20.00 ‘s avonds en 06.00 ‘s ochtends met je skischoenen in het dorpscentrum te zijn. Dit verbod zou geldig zijn van 20 november tot en met 5 maart en moet overlast tijdens de après-ski voorkomen. Naar eigen zeggen gebeuren er veel ongelukken en zorgt het lopen met deze zware klossen met name ‘s nachts voor veel overlast en daarom willen ze er vanaf.

Één ding is in ieder geval wel duidelijk, ze nemen daar in Oostenrijk geen halve maatregelen… De politie gaat er actief op letten en boetes kunnen oplopen tot een dikke 2000 euro en dat voor het rondlopen met een stel skischoenen! Nu kunnen we de beslissing voor het verbannen van skischoenen in de avond best begrijpen omdat het voor een bak herrie zorgt en de meeste mensen sowieso al moeite genoeg hebben om met die dingen te lopen, laat staan als ze flink gezopen hebben. Maar of daar direct zo’n megaboete aan vast moet hangen? Het lijkt ons nogal buitensporig veel en we kunnen ze garanderen dat er veel akkefietjes gaan komen met mensen die net iets te lang aan de bar blijven hangen. Want zeg nu zelf, als je eenmaal zit terwijl het gezellig is ga je niet snel meer weg!

Voorlopig gaat het nog om een bericht dat wij gevonden hebben via Facebook en van Ischgl zelf hebben we nog niets gehoord, maar als dit verhaal waar blijkt te zijn dan komt het snel genoeg naar buiten. Begin maar alvast met sparen voor dat ene afzakkertje dat net iets te lang duurt. Of loop terug op je skisokken!

Update 19 november

Inmiddels is duidelijk geworden dat het skischoen verbod van Ischgl ook daadwerkelijk ingevoerd is. Vanaf dit weekend is het ‘s avonds verboden om met skischoenen aan te lopen in bepaalde gebieden, waar het wel en niet mag is op een kaar in het dorp te zien. Het is ook meteen bekend gemaakt dat de boetes voor mensen die één keer de fout in gaan erg meevallen, de eerste kost namelijk 25 euro. Ga je vaker de fout in dan worden ze steeds duurder en kan het dus oplopen tot een dikke 2000 euro die je moet betalen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws