Nieuws - 29 augustus 2019   18:56 Gaat Marcel Hirscher stoppen met wedstrijdskiën?

Door:

Het rommelt in de wereld van het Alpineskiën. Marcel Hirscher is al maanden bijzonder stil en hij schittert overal door afwezigheid. Gaat hij zijn aftreden bekend maken? 

Dat Hirscher al een tijdje twijfelt over de voortgang van zijn carrière is inmiddels geen geheim meer, dit heeft hij immers al meerdere keren aangegeven. Aan het einde van het vorige seizoen gaf hij al aan dat hij niet zeker wist of hij tijdens 2019/2020 weer aan de start zou verschijnen, maar het scenario dat hij gaat stoppen lijkt steeds aannemelijker te worden.

4 september

De Oostenrijkse media is het er alvast over eens, tijdens de aankomende perspresentatie op 4 september gaat Marcel Hirscher aankondigen dat hij niet meer verder gaat. Hij had eerder al een dergelijke perspresentatie gepland en wel op 6 augustus, maar daar heeft hij last minute een streep door gezet omdat hij ‘nog niet overtuigd was van zijn beslissing’. En zoveel twijfel, dat bevestigd de geruchten natuurlijk alleen maar meer!

Bovendien heeft Marcel Hirscher alle zomertrainingen overgeslagen en dat is voor iemand die normaal gesproken kan strijden voor de grote overwinning op z’n minst eigenaardig te noemen.

Resultaten

Of hij nu stopt of niet, Hirscher zal altijd herinnerd worden als een van de allerbesten ooit. Hij heeft momenteel 67 World Cup overwinningen achter zijn naam staan en afgelopen seizoenen was het steevast Hirscher die met name op de slalom weer keihard bovenaan stond.

Overigens heeft Marcel Hirscher dankzij zijn Nederlandse moeder ook een Nederlands paspoort, maar hij is helaas nooit uitgekomen voor ons land.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws