Nieuws - 19 december 2019   9:35 Gaissau Hintersee gaat volledig tourski gebied worden

Door:

De skiliften staan door verschillende redenen al een tijdje stil, maar daar willen ze een oplossing voor vinden. Het gebied gaat zich helemaal inzetten op tourskiën! 

Gaissau Hintersee is een klein skigebied in Oostenrijk, gelegen ten oosten van Salzburg. Met een handjevol liften en 35km piste kon Gaissau al niet bepaald op tegen het geweld van de grote partijen in de regio Salzburg, wat ook een van de redenen is dat het economisch niet meer haalbaar is om alle skiliften een heel seizoen te laten draaien. Om het dorp en het skigebied niet te laten verloederen hebben ze een oplossing bedacht: ze willen het skigebied volledig transformeren tot een gebied speciaal voor mensen die willen touren.

Dit zal betekenen dat ze verder gaan dan alleen maar de liften uit zetten, de Oostenrijkers zijn van plan om het de tourskiërs zo aangenaam mogelijk te maken. Dat betekent dat parkeerplaatsen anders ingedeeld gaan worden, maar ook dat er bijvoorbeeld op de stijgroutes pisteborden geplaatst gaan worden om iedereen de weg te wijzen. Enkele pistes zullen ook gewoon blijven liggen, alleen dan zonder een skilift erbij.

Bovendien heeft het gebied hiermee de mogelijkheid om de bossen beter te beschermen. De routes kunnen zo aangelegd worden zodat jonge bomen er niet door beschadigd raken en dat de routes met de minste impact uitgestippeld worden. Zo kan het zijn dat sommige routes per seizoen verschillen, iets wat ze met liften nooit voor elkaar zouden kunnen krijgen.

Er moet nog een officiële stemronde plaatsvinden over de stap naar een officieel skitour gebied, maar volgens de huidige verwachtingen zou dat geen probleem moeten zijn. Gaissau Hintersee is nu al een van de populaire gebieden voor tourskiërs aangezien het er redelijk rustig is, het precies in een sneeuwgat ligt en het niet ver van Salzburg vandaan is.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws