Nieuws - 13 september 2020   10:53 Garmisch-Partenkirchen aangemerkt als ‘corona hotspot’ na nieuwe besmettingen

Door:

Het Duitse wintersportdorp Garmisch-Partenkirchen kwam gisteren ineens vol in het Duitse nieuws en dat nog voor dat de winter is begonnen. Er is een flinke corona uitbraak gaande die naar één vrouw kan worden herleid! 

Een 26-jarige local die net terug is geleerd na een reis ‘in Europa’ is zeer waarschijnlijk de aanstichter van een nieuwe golf aan besmettingen in Garmisch-Partenkirchen. In het wintersportdorpje zijn in 24 uur tijd tientallen coronagevallen gemeld en vermoedelijk kunnen ze allemaal toegewezen worden aan deze ene vrouw.

Volgens de nieuwsberichten zou de vrouw bij terugkomst, ondanks het feit dat ze milde symptomen had, toch meerdere bars hebben bezocht. De vrouw zelf werkt bovendien in een Amerikaanse bar die daar staat voor de Amerikaanse legereenheden, waar al 23 coronagevallen gemeld zouden zijn door deze enkele vrouw.

De burgemeester van Garmisch-Partenkirchen heeft daarom per direct nieuwe maatregelen getroffen. Horecagelegenheden moeten verplicht sluiten om 10 uur ’s avonds en groepen groter dan 5 personen mogen nergens meer samenkomen. Groepen moeten in de horeca geweigerd worden en mensen moeten voldoende afstand houden tot elkaar wanneer ze toch in de horeca aanwezig zijn.

Overigens geldt in heel Beieren een verplichting tot het opgeven van je persoonlijke informatie bij het betreden van een horecagelegenheid, al blijkt daar behoorlijke weerstand tegen te zijn. De Duitse autoriteit persoonsgegevens heeft al honderden bezwaren ontvangen omdat enkele groepen vinden dat de privacy hiermee ernstig geschonden wordt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws