Nieuws - 26 februari 2015   15:50 Geen beslagen skibril of bevroren gezicht met de faceGlove

Door:

Als jij het woord faceGlove hoort, waar denk je dan aan? Iets wat lijkt op een handschoen voor je gezicht? Dan heb je het helemaal goed! Dit nieuwe Kickstarter project is gemaakt om jouw gezicht warm te houden en tegelijkertijd alle irritaties van balaclavas en andere skimaskers te voorkomen. 

Eerlijk is eerlijk, de meeste Kickstarter projecten zijn vooral oplossingen voor problemen waarvan je niet wist dat je ze had. Maar de makers van de faceGlove hebben wel degelijk een punt! Als je op een ijskoude dag de sneeuw in gaat draag je waarschijnlijk een skimasker onder je helm en skibril om ervoor te zorgen dat je gezicht niet vastvriest. Maar ja, die skimaskers zorgen er toch voor dat je niet altijd lekker kan ademen en dan heb je ook nog eens het probleem van een beslagen skibril! Voor dit laatste probleem zijn al wel wat fancy oplossingen te vinden maar voorkomen is beter dan genezen, toch?

Wat de faceGlove zo bijzonder maakt is dat hij niet je volledige gezicht bedekt. Volgens de makers heb je daardoor geen last meer van al deze eerder genoemde irritaties! De faceGlove bedekt je wangen en je neus maar het blokkeert je neusgaten niet. Zo zou je beter kunnen ademen en heb je ook geen last van wat er dan ook maar in een skimasker blijft plakken. Doordat je voorhoofd niet bedekt is blijft je warme adem niet in de faceGlove hangen en hoef je dus ook niet meer bang te zijn voor een beslagen skibril.

faceGlove

Je vraagt je misschien af waarom de faceGlove niet heel je gezicht bedekt. De makers zeggen zelf dat het helemaal niet nodig is en dat je beter alleen de meest kwetsbare delen kan beschermen! Je wangen en je neus kunnen het snelste last krijgen van bevriezing dus door deze goed te beschermen zit je al gegoten. Bovendien hebben zo’n beetje alle skijacks een hoge kraag die aangesnoerd kan worden, waardoor je ook geen gigantische hoeveelheden sneeuw hoeft te happen.

Pasvorm

Zo’n faceGlove moet uiteraard perfect zitten anders zal het je heel erg snel gaan irriteren. De makers hebben daarom twee verschillende varianten ontwikkeld, met verschillende pasvormen.

De faceGlove Classic is de meest basic versie en in de onderste rand zit een buigbaar stuk metaal. Als je de faceGlove omdoet kan je dit stuk metaal precies zo buigen zodat hij perfect aansluit bij je gezicht! Zo weet je zeker dat hij niet van je gezicht af kan vallen, kan gaan schuren door je eigen beweging of door de wind gepakt kan worden. Het nadeel is wel dat je deze metalen rand iedere keer in de perfecte vorm moet drukken als je de faceGlove even hebt afgedaan.

De faceGlove TS is een stuk fancier en grote verschil zit in de eerder genoemde metalen rand, die is bij de TS editie niet meer aanwezig. De afkorting TS staat namelijk voor ‘thermo shape’ en dit is dan ook precies hoe je de perfect pasvorm kan maken! Als je de faceGlove TS voor het eerst omdoet moet je hem eerst twee minuten in de magnetron stoppen, vervolgens doe je hem om en druk je hem in de juiste vorm voor jouw gezicht. Even wachten totdat het masker is uitgehard en je hebt altijd een perfecte pasvorm!

faceGlove

Je kan beide faceGlove edities op twee manieren dragen, afhankelijk van je eigen voorkeur. Je kan gebruik maken van korte lusjes die je aan je oor bevestigt, maar je kan ook kiezen voor een tweetal elastische koorden die achter je hoofd lopen. De faceGlove kan overigens gewoon gebruikt worden met een traditioneel skimasker en in dat geval is de laatste optie waarschijnlijk de beste. Let er in dat geval wel op dat je een skimasker neemt met een grote opening voor je gezicht! Als je dat niet doet heb je alsnog een masker vol met rotzooi of een beslagen skibril te pakken.

faceGlove

Kickstarter

De faceGlove is de afgelopen twee jaar al in hele kleine oplages verkocht, maar om de volgende stap te kunnen zetten heb ze Kickstarter ingeschakeld. Ze hebben in totaal $12.345 nodig en op dit moment staat de teller op $3644 met nog 21 dagen te gaan! Als jij meedoet met deze crowdfundingcampagne dan kan je voor $29 dollar een faceGlove classic of een faceGlove TS aanschaffen. Dit komt neer op een bedrag van €25,57 en daar komen nog wel wat verzendkosten bij. De makers van de faceGlove verwachten de eerste levering in april van dit jaar nog te kunnen verzenden! Interesse? Check de Kickstarter pagina!

Bron:

Foto's: faceGlove Kickstarter

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Regen, wind, het lijkt bijna herfst. Beetje jammer dat de winter nog zo ver weg is! Dan maar een lekkere treerun om je zondag beter te maken?  Lees Meer…

Meer Nieuws