Nieuws - 2 april 2022   20:05 Geen GHB bij Utrechtse studenten in Risoul

Door:

Het maakt de soap er niet makkelijker op, maar er is in ieder geval uitsluitsel. De Utrechtse studenten hebben in ieder geval geen GHB binnen gekregen!

Vorige week was het gesprek van de dag de mogelijke GHB vergiftiging in het Franse Risoul, waarbij met name de bar La Grotte du Yeti het moest ontgelden. Meerdere Utrechtse studenten waren onwel geworden in die bar en daar besloot het hele studentencorps maar te vertrekken. Eenmaal thuis aangekomen brak de shitstorm los en hebben meerdere andere studentenverenigingen vergelijkbare berichten naar buiten gebracht.

Omdat enkele studenten officieel aangifte hebben gedaan, is er een bloedonderzoek uitgevoerd en is deze ook gedeeld met de politie. De resultaten van het bloedonderzoek en daarmee het toxicologisch rapport zijn inmiddels bekend en die trekken een conclusie die de studenten zelf niet persé hadden verwacht.

In het bloed van drie studenten die een aangifte hebben gedaan is namelijk geen GHB aangetroffen. Het enige wat men heeft kunnen bevestigen is dat er een flinke lading alcohol in hun systeem zat, maar wat er voor heeft gezorgd dat ze onwel zijn geworden is vooralsnog niet bekend.

Wel belangrijk om te vermelden is dat het onderzoek zich vooralsnog beperkt heeft tot de aanwezigheid van GHB. Op andere stoffen, zoals bijvoorbeeld Rohypnol (roofies), cocaïne, heroïne of andere drugs is nog niet getest, de resultaten daarvan zullen later pas gepresenteerd gaan worden.

Over de andere gevallen, ook degenen van andere studentenverenigingen, zal niets naar buiten worden gebracht, omdat er door heb geen aangiftes zijn gedaan. La Grotte du Yeti gaat dus nog steeds niet helemaal vrij, later wanneer het volledige toxicologische rapport gepresenteerd wordt zal daar zeker meer duidelijkheid over zijn.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws