Nieuws - 26 juni 2018   19:47 Geiten voorkomen bosbranden in skigebieden van Colorado

Door:

Klaar voor het meest bizarre nieuws van vandaag? Mooi! Laat je brandweeroutfit maar thuis, in Colorado hebben ze gevonden wat je wél moet doen. De clue: een horde geiten! 

Skigebieden in de Amerikaanse staat Colorado hebben deze winter niet heel veel sneeuw gekregen, waardoor het her en der echt gort en gortdroog is. Gooi er nog een paar wiet smokende tieners bij en je hebt de perfecte mix om het bos van een skigebied helemaal plat te branden.

Daar willen ze in de States wel iets aan doen en in Colorado hebben ze blijkbaar een geniale oplossing gevonden. Geiten! Maar wat gaan die krengen doen? Het vuur uitblaten? Uitpissen? Met een brandslang aan de gang? Nope. We hebben geiten nog nooit aan het werk gezien als brandweerman, dus eerlijk gezegd hebben we geen idee hoe goed ze daar in zouden zijn, maar het zit ‘m dus ergens anders in.

De bosbranden in Colorado worden namelijk vooral aangewakkerd door alle droge bladeren die overal hangen en een paar smeulende beetjes as kunnen die bladeren al in de fik zetten. En ja, dan is voordat je het weet ineens een heel bos in lichterlaaie! Dat is dus precies waar die geiten in the picture komen, want die beesten eten blijkbaar het liefste bladeren. Een gemiddelde geit kan in een dag tijd ongeveer 5 kilo bladeren verstouwen, dus als je een aardige horde loslaat op een droog bos ben je binnen no-time van die dorre bende af.

Ze worden nu al met honderden tegelijk aan het werk gezet om bosbranden te voorkomen en die geiten worden ook nog eens betaald door de lokale gemeente en bewoners, om ervoor te zorgen dat de huizen van die bewoners niet beschadigd kunnen raken door een of andere woekerende bosbrand. Als je komend seizoen door de geitenkeutels aan het skiën bent, dan weet je in ieder geval waarom!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws