Nieuws - 15 oktober 2015   16:59 Geld verdienen met je video’s? GoPro geeft je de mogelijkheid!

Door:

Ben je geen pro-filmer maar wil je toch een extra zakcentje verdienen met de video’s die je schiet? Dan heeft GoPro de oplossing voor je. Met de zogenaamde GoPro Awards geven ze namelijk ieder jaar een slordige 5 miljoen dollar weg aan iedereen die een vette foto, video of edit heeft gemaakt met zijn GoPro weet te maken. Bring on the big bucks!

Je hoort het, cashen maar! Dat de GoPro tegenwoordig de meest gebruikte action cam is mag wel duidelijk zijn en dat betekent natuurlijk ook dat er iedere dag heel wat content van de GoPro camera’s op internet gemikt wordt. Het overgrote deel is volkomen bullshit, want wie ziet er nu écht te wachten op de eerste babystapjes van een random kindje of een willekeurige fietstocht door de polder?

Gelukkig wordt er ook heel wat écht vette content gemaakt maar als er elke minuut minimaal vijf GoPro video’s op YouTube gezet worden kan je door de bomen het bos niet meer zien. GoPro zelf is daarom op jacht naar mensen met een van de camera’s die mooie beelden hebben geschoten zodat deze gebruikt kunnen worden op het onder andere YouTube kanaal van GoPro zelf.

Het insturen van zulke content mag uiteraard beloond worden en daarom heeft GoPro dus het Awards programma in het leven geroepen. Het werkt heel simpel. Jij schiet iets op je GoPro, je stuurt het op via de website, GoPro checkt jouw content en als ze er blij mee zijn krijg je een geldbedrag. Ka-ching!

Dit geldbedrag kan behoorlijk oplopen, afhankelijk van wat je opstuurt naar GoPro. Een foto kan je maximaal $500 dollar opleveren, een rauwe onbewerkte video maximaal $1000 en een volledige edit kan oplopen tot $5000! Het wil overigens niet zeggen dat je gelijk zo’n bedrag krijgt, dit hangt namelijk af van de kwaliteit en de bruikbaarheid van je beelden. Je kan bijvoorbeeld ook een deel van het bedrag krijgen of een kortingscode tot 50%. Voor de duidelijkheid: het gaat hier niet om een contest en er zit dus ook geen uiterlijke instuur datum aan vast. GoPro wil gewoon de beste content hebben en daar hebben ze dus serieus geld voor over.

GoPro

De enige eisen die ze stellen is dat de beelden geschoten moeten zijn met een GoPro camera. Welke camera je gebruikt maakt niet uit, zolang het dus maar een GoPro is! Iets wat ook heel belangrijk is: de kwaliteit! Zorg daarom dat je altijd in de maximale resolutie opneemt en als je een edit maakt, exporteer deze dan met de hoogst mogelijke settings. Qua beelden moet je simpelweg zo creatief mogelijk zijn! De setting maakt niet uit, zolang het maar mooie originele content is.

Uiteraard is het ook heel erg belangrijk voor GoPro dat je je eigen content instuurt en niet willekeurige filmpjes gaat copy-pasten die je op het internet tegenkomt. Dit is sowieso heel erg triest om te doen en GoPro vraagt daarom ook om zoveel mogelijk informatie over je content! Waar het is opgenomen bijvoorbeeld, maar ook welke gear je precies gebruikt hebt voor het opnemen van je beelden. Als je verhaal voor geen meter klopt weet je dat je sowieso geen kans maakt op een GoPro Award!

Inzenden is heel simpel, je gaat naar deze pagina en na het inloggen kan je direct jouw content uploaden. Geef alle informatie zo uitgebreid mogelijk en als je een GoPro Award wint neemt GoPro contact met je op!

Tips

Uiteraard heeft GoPro ook nog een paar tips gegeven voor het maken van de best mogelijke content:

1) Zorg dat de lens schoon is

Dit klinkt als een no-brainer, maar het is erg makkelijk om te vergeten. Sneeuw, water of zelfs een vingerafdruk op je lens kan ervoor zorgen dat een perfect shot de prullenbak in kan. Een slimme tip: gebruik een anti-regen coating voor je autoruiten op de lens!

2) Denk aan de belichting

Als het mogelijk is, probeer zoveel mogelijk te schieten in de vroege ochtend of laat op de dag. De lichtcondities zijn dan ideaal! Zware donkere schaduwen zijn dan niet zichtbaar en geeft gelijk een professionele look. Probeer de bewolkte dagen te vermijden, deze zorgen ervoor dat je video heel vlak overkomt.

3) Schiet met een verhaal

Ga niet zomaar wat beelden schieten, maar probeer een verhaal te vertellen. Waar wil je beginnen, wat zit er in het midden en waar eindigt je content? Als je dit helder hebt voor je zelf kan je veel doelbewuster schieten en is het ook makkelijker om je beelden te bewerken. Maak je beelden ook uit meerdere hoeken en zorg dat je camera altijd aanstaat, zodat je ook de onverwachte momenten vast kan leggen!

4) Experimenteer met verschillende hoeken

Wat is de beste hoek om jouw activiteit vast te leggen? De meeste mensen zetten een GoPro gelijk bovenop de helm, maar misschien is een ander perspectief veel beter. Het helpt om je beelden meerdere keren te bekijken met bijvoorbeeld de GoPro app, zodat je zelf goed kan zien of jouw acties goed in beeld komen en men kan zien wat je doet.

5) Wees creatief met de GoPro mounts

Je kan het zo gek niet bedenken of er is een GoPro mount voor te koop. Je hoeft de camera dus echt niet meer bovenop je helm te zetten! Hou de GoPro zelf vast met een klein handvat, gebruik een driepoot mount, zet ‘m op je borst of misschien wel op je board zelf. Probeer het uit, kijk wat werkt!

Als je nog meer tips nodig hebt voor het schieten van epische GoPro beelden, check dan ook zeker even onze 14 must haves!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws