Nieuws - 5 augustus 2016   12:56 Gelekte beelden tonen nieuwe features GoPro HERO5

Door:

Iedereen klaar voor de hype-train? De winter komt steeds dichterbij en dat betekent ook dat GoPro zijn nieuwe producten binnenkort gaat lanceren. We weten al dat er een drone aan zit te komen, maar met betrekking tot de opvolger van de HERO4 bleef het lange tijd erg stil. Tot nu, want gelekte beelden van de interface zorgen namelijk voor een serieuze geruchtenstroom! 

Een paar dagen geleden werden de beelden op Reddit gepubliceerd en normaal gesproken worden dit soort video’s met een flinke korrel zout genomen. Iemand kan namelijk makkelijk zo’n interface nabouwen en vervolgens uploaden als beelden van de GoPro HERO5! Maar! Het lijkt toch echt the real deal te zijn en wel om één simpele reden. Ze zaten namelijk ergens ver weg gestopt in de smartphone app van GoPro zelf onder de naam ‘add_camera_hero5.mp4’. Sounds legit, toch?

Goed, de geruchtenmolen is nu dus volle bak aangeslingerd en ineens komen er uit allerlei hoeken en gaten verhalen naar boven over de nieuwe actioncam van GoPro, die later dit jaar uit zou moeten komen. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet:

Alle modellen krijgen een touchscreen

Op dit moment heeft alleen de GoPro HERO4 Silver een touchscreen, maar het lijkt erop alsof GoPro dit graag door wilt gaan zetten naar de absolute topmodellen wat eigenlijk niet meer dan logisch is. Het zorgde namelijk voor nogal wat rare gezichten toen bleek dat het absolute topmodel van GoPro, de HERO4 Black, deze functie niet kreeg!

Het neemt dan wel iets meer ruimte in op het apparaat zelf, maar het gemak van bedienen en het feit dat je gelijk kan zien wat je filmt is een erg groot voordeel. De touchscreen interface heeft bovendien een compleet nieuw design gekregen om het bedienen zo makkelijk mogelijk te maken en het werkt met enkele swipes over het scherm.

De HeroBus gaat het loodje leggen

De meeste GoPro gebruikers weten waarschijnlijk niet eens wat het is, maar aan de achterkant van alle GoPro HERO modellen (op de Session na) zit een brede aansluiting genaamd de HeroBus. Deze kan gebruikt worden voor verschillende BacPac systemen, zoals een extra accu of een extra touchscreen. Het lijkt erop alsof deze HeroBus niet meer terug gaat keren op de HERO5, wat toch wel opvallend te noemen is. Nog niet zo lang geleden heeft GoPro namelijk aangekondigd de HeroBus vrij te geven voor ontwikkelaars zodat ze hun eigen accessoires kunnen laten communiceren met de camera. Misschien stappen ze hiervoor over op bijvoorbeeld Bluetooth, maar dit kan een aardige klap in het gezicht zijn voor de developers die er nu nog hard aan werken.

Vorm blijft ongewijzigd

Dit is een beetje een no-brainer, maar het is wel iets waar wij blij mee zijn! De HERO5 lijkt exact hetzelfde formaat aan te houden als de HERO3 en HERO4 modellen, wat goed nieuws is voor mensen die aardig wat accessoires hebben liggen. Het is natuurlijk erg fijn dat je je oude cases kan blijven gebruiken en niet alles hoeft te vervangen!

HERO5 is waterdicht zonder case

Dit is een van de geruchten die steeds hardnekkiger lijkt te worden. Het zou goed kunnen dat de HERO5 straks helemaal geen extra case nodig heeft om waterdicht te zijn, maar dat je ‘m kaal in het water kan gebruiken net als de HERO4 Session. Als je wilt gaan duiken met je camera dan zal je wel een case nodig hebben, maar voor het normale filmwerk in natte omstandigheden kan je de camera zonder extra bescherming gebruiken. Overigens kan dit een nadeel zijn voor de accuduur, omdat er binnen de camera minder ruimte overblijft voor een grote, verwisselbare accu als alles waterdicht gemaakt moet worden.

GoPro Sniper

GoPro Sniper is iets wat we kunnen zien op de video van de interface, maar hier is nog helemaal niets over bekend. Het lijkt in ieder geval een accessoire te zijn die de camera kan bedienen, maar verder dan dat komen wij ook niet. GoPro heeft deze naam overigens niet vastgelegd als handelsmerk, iets wat ze bij alle andere functies en modellen wel hebben gedaan.

Verwachte releasedatum

Alles wat hierboven staat zijn natuurlijk alleen maar geruchten, er is nog helemaal niks bevestigd en als klap op de vuurpijl verwachten we eerlijk gezegd niet echt dat we ook maar iets van GoPro zelf gaan horen totdat de officiële presentatie plaats zal vinden. De verwachting is overigens wel dat deze presentatie ergens in september plaats zal vinden en dat de eerste HERO5 modellen begin oktober te koop zullen zijn. Nederland moet normaal gesproken iets langer wachten en dus mikken wij nu op midden oktober.

De kans is overigens erg groot dat de HERO5 presentatie gecombineerd wordt met die van de KARMA drone, dus begin maar alvast met sparen! Wij zijn ook al begonnen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws