Nieuws - 23 maart 2020   18:43 Gemeentes in Colorado stellen verbod op tourskiën in

Door:

Net als in Nederland, kan niet iedereen in de States stil blijven zitten. Overvolle skigebieden met mensen die aan het touren zijn, daar gaan ze nu wat aan doen! 

Een volledige verbanning in de hele staat is nog niet aan de orde, maar steeds meer gemeentes, of countys zoals ze dat in de Verenigde Staten noemen, gooien de bergen volledig in de ban. Want ja, je moet iets doen om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

San Juan County in Colorado heeft daarom per direct besloten om alle berg activiteiten te verbieden. Deze keuze is gemaakt nadat de afgelopen dagen de wegen in deze county helemaal vol stonden met auto’s van personen die toch de bergen niet konden weerstaan. Maar ja, als je vervolgens met een paar honderd man gaat touren, dan heeft het sluiten van het skigebied toch geen zin.

De politie zal streng toezien op dit verbod en iedereen die toch gespot wordt in het gebied, kan een flinke boete verwachten. Zoals gezegd is een volledig verbod in Colorado nog niet van kracht, maar mogelijk dat de staat hier toch zelf in gaat grijpen. Tot die tijd ligt de keuze bij de countys zelf en daar verschillen de keuzes nogal.

Reddingsdienst

Overigens heeft de reddingsdienst opgeroepen dat skiërs en snowboarders die toch de bergen in gaan het rustig aan moeten doen. Dit om een inzet van de reddingsdienst in de nu ongecontroleerde backcountry te voorkomen. De hulpdiensten kunnen nu beter ingezet worden op andere zaken en bovendien brengen potentiële besmette personen de reddingsdiensten weer in gevaar voor het virus.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws