Nieuws - 16 april 2018   14:15 Gerucht: Chinees bedrijf wilt mogelijk GoPro overkopen

Door:

Moeten we al gaan leren hoe we ‘GoPro, start recording’ in het Chinees moeten schreeuwen? Er gaan hardnekkige geruchten rond over een overname! 

Met GoPro gaat het niet heel erg lekker. Het drama rondom de Karma drone heeft een flinke tik opgeleverd en de concurrentie is bovendien moordend. Met de HERO 6 hebben ze wel weer een goede stap weten te zetten, maar makkelijk hebben ze het nog steeds niet.

CEO Nick Woodman heeft al enige tijd geleden aangegeven dat het bedrijf best open staat voor een overname en volgens de laatste geruchten zit die er mogelijk dus ook aan te komen. Xiaomi, een Chinees bedrijf dat al meerdere (goedkope) GoPro clones en ook telefoons op de markt heeft gezet, zou interesse hebben.

Xiaomi zou nu de opties aan het doornemen zijn en later een beslissing maken, al willen ze niet ‘teveel betalen’, aldus een bron dichtbij het bedrijf. Voor Xiaomi zou het vooral gaan om de merkwaarde en minder om de techniek, aangezien het Chinese bedrijf daar al ruim voldoende opties voor heeft. GoPro zou een overname zien als de volgende mogelijkheid om door te groeien, al wil CEO Nick Woodman wel dat GoPro onafhankelijk blijft opereren na een eventuele overname.

Overigens schijnt het dat bankiers eerder al een poging hebben gedaan om GoPro voor te dragen bij DJI voor een verkoop, maar het dronebedrijf zag ‘geen waarde in het bedrijf’. Duidelijk is wel dat er bij GoPro iets zal moeten veranderen omdat het bedrijf steeds verder af lijkt te zakken. Er zijn al meerdere reorganisaties geweest en het bedrijf heeft al meerdere plannen moeten schrappen vanwege tegenvallende verkopen en financiële klappen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws