Nieuws - 14 december 2017   15:56 Gerucht: DJI Mavic Pro 2 komt ‘binnenkort’ uit

Door:

De vorige update van de DJI Mavic Pro was op z’n zachtst gezegd lafjes te noemen, maar volgens bronnen vanuit China is de échte opvolger dichterbij dan je denkt. Een gloednieuwe drone met een heel wat verbeteringen zit eraan te komen! 

Het is een van de meest populaire drones geworden van DJI en dat is ook niet zo vreemd. Een drone die op te vouwen is en toch behoorlijk kan presteren, daar maak je wel vrienden mee! Toen een paar maanden geleden aangekondigd werd dat er een update zou komen stonden de meesten dan ook te springen, maar achteraf gezien bleek die update wat kariger te zijn dan gepland. Minimale verbeteringen en een nieuw likje verf was alles wat we kregen.

Gelukkig zit er nu wel degelijk meer aan te komen, als we tenminste de meest recente geruchten uit China mogen geloven. Een anonieme Chinese blogger, die een hele goede reputatie heeft als het op DJI geruchten aankomt, heeft namelijk laten lekken dat er een DJI Mavic Pro 2 aankomt en dat deze heel wat verbeteringen ingebouwd heeft.

Grotere sensor

Een van de meest gehoorde klachten is het formaat van de sensor, die is nu 1/2,3″ en dat betekent dat de beeldprestaties niet altijd helemaal super te noemen zijn. Volgens de geruchten krijgt de Mavic Pro 2 een sensor die ongeveer 4x zo groot is, wat wil zeggen dat de performance een gigantische boost gaat krijgen. Details blijven beter behouden en de hoeveelheid ruis in de beelden, zeker als het licht slechter is, zal er flink op vooruit gaan.

Op deze nieuwe sensor moet dan een 28mm lens komen met aanpasbaar diafragma. Het dynamisch bereik (verschil tussen donker en lichte stukken in de beelden) moet ook flink verbeterd worden, net als de kleurgevoeligheid en de toevoeging van nog meer pro-gerelateerde functionaliteiten zoals verschillende kleurprofielen.

Verwarmde accu

Een andere grote wijziging is terug te vinden in de accu. De nieuwe Mavic Pro zou moeten beschikken over een 4820 mAh ‘Intelligent Flight Battery’ die qua uiterlijk en functionaliteit in eerste instantie niet heel veel anders lijkt te zijn dan zijn voorganger, maar er zit wel degelijk een grote verbetering in. De accu is namelijk voorzien van een speciale verwarmingsunit, wat er voor moet zorgen dat de prestaties in koude omstandigheden drastisch gaat verbeteren.

Die verwarmde accu gaat de prestaties in de sneeuw in ieder geval een heel stuk beter maken en daar zijn wij natuurlijk blij mee! De prestaties van de accu blijven overigens ongeveer hetzelfde met een gemiddelde vliegtijd van 35 minuten per accu. Oftewel, je zal nog steeds accu’s bij moeten kopen en de accu’s van de Mavic Pro en de Mavic Pro 2 zijn niet onderling te gebruiken.

Vliegsensoren

Ook op het vlak van sensoren worden er verbeteringen doorgevoerd. Waar de huidige Mavic Pro alleen nog maar gebruik maakt van sensoren die naar voren en beneden kijken, zou de Mavic Pro 2 ook over achteruit kijkende sensoren beschikken, wat voor een verbeterde veiligheid en stabiliteit moet zorgen. Of dit betekent dat de nieuwe drone straks met een hogere snelheid kan vliegen in een automatische modus weten we niet, maar dit is wel iets waar we stiekem op hopen.

Releasedatum

De Chinese blogger heeft geen exacte releasedate gegeven voor deze nieuwe drone, het enige wat hij kwijt wilde is dat deze drone ‘ergens in 2018’ op de markt gaat komen. Waarschijnlijk zal dit in maart of april gaan gebeuren, aangezien dit ook de periode is waarin ze eerder de DJI Spark hebben uitgebracht en blijkbaar beviel die timing erg goed.

Zodra we meer weten over deze nieuwe Mavic Pro 2 drone gooien we het uiteraard online, tot die tijd zullen we het moeten doen met de Chinese geruchten!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws